Bio-Krom™

 

ChromoPrecise®
100 mikrogramske tablete

30 tablet za 30 dni
60 tablet za 2 meseca
Prehransko dopolnilo
izdelano po farmacevtskem postopku

Ena tableta vsebuje: Krom 100 µg v kvasni biomasi PDV/RDA (za krom): 250 %
Hranilna vrednost:

Energija 11 kJ,
Maščobe 15 mg,
Beljakovine 173 mg,
Ogljikovi hidrati 445 mg

Navodilo za jemanje: Priporočena je ena tableta na dan. Jemati med uživanjem obroka ali po njem. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestavine Bio-Kroma: Kvasna biomasa s kromom (ChromoPrecise®, aktivna učinkovina), mikrokristalinična celuloza (polnilo), maltodekstrin (utrjevalec), magnezijeve soli maščobnih kislin (utrjevalec), smukec (sredstvo proti sprijemanju), silicijev dioksid (sredstvo proti sprijemanju), hidroksipropil metilceluloza (sredstvo za glaziranje). Ni sladkorja in glutena.

Shranjevanje: Na sobni temperaturi, zaščiteno pred direktno sončno svetlobo. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Rok uporabnosti je na zunanji ovojnini.

Splošna informacija: Krom je življenjsko pomemben element v sledovih, ki ima vlogo pri presnovi makrohranil (maščob, beljakovin in ogljikovih hidratov) ter prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi.
Krom prejemamo samo s hrano. Največ ga je v mesnih izdelkih, kruhu, školjkah, pivskem kvasu in drugod, vendar priprava hrane odplavlja veliko kroma. V industrijsko pripravljeni hrani, v jedeh na žaru in v zamrznjenih živilih je malo kroma, v konzervah pa ga sploh ni.
Veliko kroma porabimo tudi z uživanjem slaščic. Nadalje izgubimo veliko kroma pri potenju

, na primer pri fizičnih naporih, pri rekreaciji oziroma v športnih dejavnostih, zaradi vročega vremena poleti, v savnah denimo ipd.

Znano je tudi to, da je v srednjih letih in posebej v tretjem življenjskem obdobju vsrkavanje hraniv iz črevesja slabše, kar seveda velja tudi za krom. Iz vsega skupaj sledi, da je pomanjkanje kroma lahko kar pogost pojav.
Izkustveno je osrednji znak tega pomanjkanja nepotrebna lakota, na primer pol, tričetrt ure po obroku. Znanstveno je ugotovljeno, da je v teh primerih manj kroma v krvi. Ko si krom dodajamo k hrani, to nadlogo odpravimo. S tem lažje in z več užitka uravnavamo svojo telesno težo, v telo vnašamo tiste količine kroma, ki jih potrebujemo za normalno presnovo ogljikovih hidratov in maščob.

Biološka razpoložljivost preparata: Vselej se tudi sprašujemo, kako se nam bo telo odzvalo na snovi, ki jih vnašamo vanj. Zelo pomembno je, da je učinkovina v Bio-Kromu naravna. To je patentirana kvasna biomasa s trivalentnim kromom ChromoPrecise® z visoko biološko razpoložljivostjo.

Pakiranje
Bio-Krom 30 tablet po 100 μg
Bio-Krom 60 tablet po 100 μg

Uvoznik in distributer: MIC Mengeš d.o.o.,
Slovenska 30, 1234 Mengeš, tel.: 01 729 13 82
FAX: 01 729 13 80, tel. tajnica: 01 723 70 08
Proizvajalec: Pharma Nord ApS, Danska.
www.micmenges.com www.pharmanord.com
e-mail: nikola.krstic@micmenges.com
GSM: 041 769 544