Bio-Magnezij® tablete

Prehrambni dodatek

 

Sestava
Posamična tableta vsebuje:

200 mg Magnezija v obliki , RDA = 67%

  • magnezijevega acetata 19 mg
  • magnezijevega karbonata 86 mg
  • magnezijevega hidroksida 95 mg

 

ostali dodatki: mikrokristalinična celuloza(E460), kalcijev fosfat(E341), silicijev dioksid(E551), magnezijev stearat(E470b) in hidroksipropilmetilceluloza(E464)

 

Ta sestava zagotavlja kakovostno absorpcijo. Pri tem ima posebno veljavo magnezijev acetat, saj se vsrkava tudi v primerih nizke vrednosti želodčne kisline.

 

Splošne informacije

Magnezij je pomemben oligoelement, v celicah je drugi najobilnejši kation in sodeluje pri več kot tristotih encimskih procesih v človeškem telesu. Posebej je pomembno njegovo mesto v energijski presnovi. Tvorba adenosintrifosfata je odvisna od prisotnosti magnezija. Potrebujejo ga nadalje vse mišice vključno s srčnim mišičjem. Pri tem gre tudi za delovanje gladkih mišic v arterijah. Prav tako je izrazit dejavnik pri imunskem sistemu in v delovanju živčevja. Pomemben je za fiziologijo jeter in prebavnega trakta.

Pravšnji status magnezija je za normalno fiziologijo zato nujen. V nekaterih stanjih oziroma dejavnostih magnezija še posebej primanjkuje. To so na primer

pitje alkohola in zahtevnejši fizični napori. Znano je, da tudi pri nosečnicah prihaja do premajhnega prehrambnega vnosa magnezija, saj po nekaterih raziskavah zgolj polovično pokrivajo svoje potrebe po magneziju. Pri tem so na boljšem nosečnice, ki bolje skrbijo za pestro prehrano, vendar so tudi pri njih ugotovili, da svoje potrebe pokrijejo le nekaj čez polovico. Tudi za strese je ugotovljeno, da prispevajo k pomanjkanju magnezija.

 

Sodobna medicina posveča dodajanju magnezija k prehrani čedalje več pozornosti. Predlagamo, da se o tem posvetujete tudi s svojim zdravnikom.

 

Varnost preparata

Stranski učinki se pri dnevnih dozah pod 2000 mg poredkoma pojavijo. Gre za doze, ki so visoke –desetkrat presegajo količino v eni tableti Bio-Magnezija. Takrat se lahko pojavijo driska, zgaga, bruhanje, zmedenost, občutki toplote in nizek krvni pritisk. V primerih z zmanjšanim ledvičnim delovanjem (renalna insuficienca) se dodajanje magnezija odsvetuje.


Pakiranje
60 tablet

 

Jemanje
Praviloma ena tableta dnevno oziroma po navodilu zdravnika

Rok uporabnosti
Naveden na zunanji ovojnini

Hramba
Na sobni temperaturi

Hraniti nedosegljivo otrokom!

 

Proizvajalec
Pharma Nord ApS, Danska.

 

Uvoznik in distributer
MIC Mengeš d.o.o.

PP 12, 1234 Mengeš

tel. 01-729-1382