BioAktivni Q10 Uniqinol 30/50 mg kapsule

BioAktivni Uniquinol prospekt

 


Sestava:
Ubikinon Q10-H2 (Ubiqinol)………....30/50 mg


Ostale sestavine
Kokosovo olje, Želatina, Glicerol, Karamel (E150c), Titanov dioksid, Askorbinska kislina, zmes tokoferolov
Raztopina je popolnoma homogena in brez kristalov, kar daje BioAktivnemu Q10 Uniqinolu vodilno biološko razpoložljivost.


Hranilna vrednost ene kapsule s 30/50 mg ubikinola:
Beljakovine.........................................133 mg
Maščobe..........................................506,2 mg
Ogljikovi hidrati.....................................48 mg
Energijska vrednost.............................21,8 kJ

 

Splošna informacija
Q10 je izjemno pomembna spojina v človeškem telesu. Je sproščevalec energije iz hrane in sodeluje pri nastajanju 95% vse energije v organizmu. Vendar se njegova količina z leti spreminja, tako da ga je največ okrog 22., 23. leta starosti, nato pa začne upadati. V štiridesetih letih ga je v srcu za tretjino manj, v drugih organih je zmanjšanje podobno, tako da ga je v tretjem življenjskem obdobju že zelo malo. S tem nastopi osnovni problem. Vse, kar človek počne in se v njem dogaja, potrebuje energijo. Ko je te čedalje manj in manj, vse začne pešati. Pešajo telesne in duševne moči, slabše je splošno počutje, spanje je rahlo, manjša je odpornost proti boleznim, popušča delovanje srca, pojavi se izgubljanje spolne sle in spolne moči in še drugi znaki staranja (pešanje vida, kožne gube, pešanje spomina itd.). Tega se seveda ne da preprečiti, lahko pa se izdatno zavre z dodajanjem Q10.

Revolucionarno odkritje
V letih 1953-1957 je Q10 v govejem srcu izsledil F. Crane. Q10 so pri človeku našli v ZDA leta 1958. Pravzaprav je s tem prišlo do zelo pomembnega odkritja. Znanstvenik, ki je osvetlil mesto in vlogo ter pomen Q10 v človeškem organizmu in ko so to učinkovito in nedvoumno začeli tudi praktično dokazovati, je pred leti prejel najvišje strokovno priznanje na svetu: Nobelovo nagrado.

Kako deluje Q10
Razlaga je kratka in jasna.
Vsi vemo, kako tleči premog zažari in oddaja veliko več toplote z manj dima in pepela, ko vanj zapihamo s strujo zraka. Zaradi dotoka večje količine kisika dobimo zgorevanje z večjim energetskim izkoristkom.
Enako dogajanje poznamo tudi pri človeku, le da so stvari druge. Kar pri nas izgoreva v energijo in življenjsko moč, je hrana (v glavnem ogljikovi hidrati in maščobe), tisto, kar zgorevanje pospešuje in deluje kot kisik pri gorečem premogu, pa je ubikinon Q10. Če ga je manj, je zgorevanje slabše in zato je v telesu manj tudi energije in življenjske moči.


Ubikinol gre direktno iz črevesja v celice
Ubikinon Q10 poznamo v dveh oblikah: oksidirana oblika, ta je stabilna in smo jo doslej imeli v vseh preparatih Q10 ter tudi v Bio – Qinonu. Druga oblika je reducirana, to je oblika, ki je aktivna v človeškem telesu v vseh ozirih, kot smo jih doslej opisali. Zato mora oksidirana oblika po zaužitju preiti v reducirano obliko, to pa je kar zapleten proces, ki je z leti čedalje bolj počasen. V minulih letih so poizkušali sestaviti kar reducirano obliko v preparatih, vendar se je izkazalo, da je zelo nestabilna in se v hipu spremeni
nazaj v oksidirano obliko. Pred kratkim pa so uspeli sestaviti tudi stabilno reducirano obliko ubikinona Q10, to je ubikinola Q10. Pokazalo se je, da so bila pričakovanja pravilna, saj je uživanje ubikinola prispevalo k nekajkrat večjim koncentracijam Q10 v krvi, kot je bilo to doslej v primeru ubikinona Q10. Pravzaprav lahko rečemo, da gre ubikinol Q10 direktno iz črevesja v celice posameznih tkiv povsod v telesu.

Slika1: Prikaz oksidirane in reducirane oblike Q10


BioAktivni Uniquinol prospekt

 


BioAktivni Q10 Uniqinol se v telesu takoj vsrka v kri. Vsebina kapsule je bele barve ali prozorna (odvisno od zunanje temperature).

Q10 v Bio-Qinonu morajo encimi
(na sliki so označeni z zeleno barvo) pretvoriti v aktivno obliko, da se lahko vsrka v kri. Vsebina kapsule je značilno rumenooranžne barve.

 

 

 

 

 

BioAktivni Q10 Uniqinol Pharma Nord kapsule so izdelane po patentiranem farmacevtskem postopku. Zagotovljena je njihova stabilnost in s tem tudi učinkovitost. Gre za to, da se trajno ohrani visoka vsrkljivost, kar potem zagotavlja prej omenjeno vodilno biološko uporabnost.

 

Pakiranje:
BioAktivni Q10 Uniqinol 30 mg 30 in 60 kapsul
BioAktivni Q10 Uniqinol 50 mg 30 in 60 kapsul
Na voljo v vseh bolje založenih lekarnah in specializiranih trgovinah.

 

Jemanje
Praviloma zadošča jemanje 1 kapsule dnevno zjutraj pri zajtrku oziroma takoj po njem. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Predpisanega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

 

Shramba
Na sobni temperaturi, zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo in zunaj dosega otrok.

 

Proizvajalec:
Pharma Nord ApS, Danska.

Uvoznik in distributer
MIC Mengeš d.o.o., Slovenska 30,
1234 Mengeš
tel.: 01-729-1382,
tel. tajnica: 01-723-7008,
FAX: 01-729-1380
GSM: 041-769-544
www.micmenges.com
e-mail: nikola.krstic@siol.net