Bolečine v kolenu pri počepu in drugih opravilih? Glukozamin je lahko rešitev vaših težav.

Bolečina v kolenu pri počepu in podobnih aktivnostih, na primer pri hoji po stopnicah, je lahko povezana z različnimi dejavniki. Včasih so tovrstne bolečine v kolenu pri počepu zgolj kratkotrajne, vendar pa se jih pogosto žal ni mogoče znebiti tako enostavno.

 

 

Bolečine v kolenu pri počepuVzroki za bolečine v kolenu pri počepu

Prevelika obremenitev pri športnih aktivnostih in drugih fizično napornejših dejavnosti lahko povzroči bolečine v kolenu pri počepu. Vendar pa ob posamezni pojavitvi bolečin v kolenu težko govorimo o resnejših težavah, kar pa ne pomeni, da nam ni treba tega znaka jemati skrajno resno in razmisliti o svojih navadah. Ponavljajoče se izpostavljanje kolenskih sklepov prevelikim obremenitvam, ki se sprva manifestira le v obliki bolečine v kolenu pri počepu, lahko sčasoma preraste v vnetje sklepov. Pojavljati se začnejo precej hujše bolečine v kolenu pri počepu, postopoma pa tudi v mirovanju. Nezdravljeno vnetje sklepov pa predstavlja resno tveganje za razvoj artroze, degenerativne bolezni, pri kateri popolna ozdravitev ni več mogoča.

 

Bolečine v kolenu

 

Kakšni so učinki glukozamina?

Uporaba glukozamina se svetuje v primeru artoze, saj zdravljenje z glukozaminom velja za zdravljenje izbora pri tovrstnih težavah. Pri tem je treba poudariti, da je pti izbiri glukozamina potrebno biti pozoren, da se odločimo za zdravilo in ne za prehransko dopolnilo, saj nam le to omogoča zdravljenje in zagotvlja najvišjo kakovost. Prvi učinki delovanja nastopijo po nekaj tednih od začetka jemanja glukozamina, lahko pa tudi bistveno prej.