Čisti česen®

60 tablet
Prehransko dopolnilo


Ena tableta vsebuje:
Česnov prah 300 mg:
s 4,5 mg alliina

Sestavine:
Česnov prah
Mikrokristalinična celuloza
Maltodekstrin
Kopolimer metakrilne kisline in etil akrilata
Smukec
Silicijev dioksid
Magnezijev stearat

Ne vsebuje sladkorja, kvasa, želatine in glutena.

Namembnost:
Dokazani antioksidativni učinek sestavin v preparatu.

Navodilo za uporabo:
Priporočena dnevna količina je 1 tableta. Jemati s hrano.Tableto pogoltnemo sceloma Priporočene dnevne količine se ne sme -prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestek za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Pogoji shranjevanja:
Na sobni temperaturi.

Rok uporabnosti:
Naveden na ovojnini.

Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pakiranje:
60 brezvonjskih enteričnih tablet

Proizvajalec:
Pharma Nord ApS, DK-7100 Vejle, Danska.

Uvoznik in distributer:
MIC Mengeš d.o.o., PP12, 1234 MengešUtemeljitev namembnosti prehranskega dopolnila Bio-GarlicÒ
V Sloveniji je kot ČISTI ČESENÒ


Iz seznama, ki ga prilagamo, je razvidno, da je izdelek Bio-Garlic na trgu v več evropskih državah (Danska, Francija, Belgija, Nizozemska, Velika Britanija s Severno Irsko, Španija in Norveška). Za Slovenijo predlagamo tržni naziv »Čisti česen«. Naziv prinaša osvežitev na tržišču.

Z eno tableto dnevno prejmemo količine učinkovin, ki so značilne za mediteranske predele. Tableta Čistega česna je pripravljeno tako, da se vsebina sprosti šele v tankem črevesu, kjer encim alliinaza spremeni alliin v aliicin. Pridobitev pri tem je izdatna odprava značilnih vonjav, ki sicer spremljajo uživanje česna. Tableta Čistega česna prehaja namreč skozi želodec v kompaktni obliki in se raztopi šele v črevesju. Tudi to je pomembna pridobitev, saj je znano, da se precej alliina izgubi prav v želodcu.

Pokazali so, da ima učinkovina v česnu zanimive antioksidativne učinke in prav tako tudi blagodejne fiziološke učinke v srčnožilnem sistemu. Vse to je vse pripomoglo k temu, da se je preparat »Čisti česen« v tabletah po 300 mg alliina uveljavil kot prehransko dopolnilo v veliko držav v EU.