GLUKOZAMIN PHARMA NORD KAPSULE

GPN prospekt

 

Kako deluje glukozamin

Glukozamin je naravna spojina, ki jo telo tvori kot surovi-no za obnavljanje sklepnega hrustanca. V kasnejših letih se zmanjša tvorba glukozamina, zato posledično nastaja manj hrustanca. Uživanje dodatnega glukozamina, ki se učinkovito vsrkava, vzpodbuja tvorbo hrustanca in obenem zavira njegovo razgradnjo, s čimer zavremo napredovanje osteoartroze.

 

GPN koleno

Glukozamin Pharma Nord 

praviloma ublaži bolečino po 
4 tednih.

 

Glukozamin Pharma Nord 
učinkovito zavre drobljenje, 
pokanje in tanjšanje sklep-
nega hrustanca.

 

Glukozamin Pharma Nord 
izboljša trdnost in gibljivost 
v prizadetem sklepu.

 

Glukozamin Pharma Nord 
odpravlja vnetje v sklepu.

 

 

Glukozamin Pharma Nord  kapsulo zlahka pogoltnete. Lahko jo tudi odprete in stresete vsebino v tekočino ali jogurt. Ne vsebuje laktoze ali aspartama. Glukozamin v tem zdravilu je naravnega izvora. Gre za izvlečke iz lupin lupinarjev, ki jih nabirajo v ekološko neoporečnem delu Indijskega oceana nekaj tisoč kilometrov stran od obale.

 

Znanstveno potrjena učinkovitost
Reginster in sodelavci (2005)1 iz Kolaborativnega centra za bolezni gibal pri Svetovni zdravstveni organizaciji so v 10 letih v več študijah raziskovali izboljšanje simptomov (bolečina in gibljivost v sklepih) in zavrtje napredovanja osteoartroz z glukozaminovim sulfatom.

 

Obstajajo številni dokazi, da 1500 mg glukozaminovega sulfata dnevno zmore značilno zmanjšati simptome pri osteoartrozi. Ponavadi se učinek pojavi po dveh tednih. Prihaja do zožitve sklepne špranje med stegnenico in golenico. Ti učinki so omogočili petdesetodsttno zmanjšanje števila operacij. Študije so bile izvedene na glukozaminovem sulfatu. Zaradi izjemno dinamične polemike je Reginster s sodelavci (2007)2 iz Kolaborativnega centra za bolezni gibal pri Svetovni zdravstveni organizaciji (Liege, Belgija) ponovil pregled študij po svetu. Potrdili so učinke zdravljenja z glukozaminovim sulfatom - tako v smislu simptomatskega kot strukturnega zdravljenja osteoartroz.

 

Vlad in sodelavci (2007)3 iz Univerzitetnega medicinskega centra v Bostonu, ZDA so v študiji z naslovom „Glukozamin proti bolečini pri osteoartrozi: zakaj se rezultati študij med seboj razlikujejo?“ potrdili učinkovitost rednega in trajnega jemanja glukozamino-vega sulfata.


1. Reginster JY in sod.: Current concepts in the therapeutic management of osteoarthritis with glucosamine. Bull Hosp Jt Dis. 2005; 63(1-2): 31-6 
2. Reginster JY in sod.: Current role of glucosamine in the treatment of osteoarthritis. Rheumatology (Oxford). 2007 May; 46(5): 731-5. (WHO Collaborating Center)
3. Vlad SC in sod.: Glucosamine for pain in osteoarthritis: why do trial results differ?
Arthritis Rheum. 2007 Jul; 56(7): 2267-77 (University Medical Center, Boston)

 

Najnovejša in doslej najbolj celovita potrditev uspeš-nega delovanja zdravila glukozamin je prišla pred kratkim, Reginster in sodelavci (2012). Objavili so jo v eni najbolj uglednih strokovnih revij Rheumatology International.

 

Priporočeno doziranje Glukozamina Pharma Nord
Priporočena doza za odraslo osebo je trikrat po ena kapsula na dan. Možno je zaužiti tudi vse tri kapsule hkrati. Gre za trajno jemanje. Ne presegajte dnevne priporočene doze! Vsebnik za Glukozamin Pharma Nord kapsule ima pokrov, ki ga z lahkoto odpremo.

 

Podatki o varnosti Glukozamina Pharma Nord

Na splošno se glukozamin zelo dobro sprejema, saj klinične študije kažejo, da je stopnja neželenih učinkov 
podobna kot pri placebu. Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

GPN reklamni spot

 

Proizvajalec

in imetnik

prometnega

dovoljenja:

Pharma Nord,

DK-7100 Vejle,

Danska.

 

 

 

 

 

Za vse informacije: logo d.o.o.

tel.:01/729-13-82, e-mail: nikola.krstic@siol.net
www.micmenges.com