Hitra in uspešna pomoč s FleXtendom

Hitra in uspešna pomoč s FleXtendomSedaj lahko bolje opravlja svoje službene obveznosti

 

Borut je dobil klasične znake sindroma karpalnega kanala, najbolj ga je motilo to, da ponoči ni mogel spati. Težave so bile tudi v službi in na vožnji, kar ga je še posebaj skrbelo.  Po začetnem neuspešnem zdravljenju se je zanimal za drugo mnenje. Tako je zvedel za medicinski pripomoček FleXtend, s katerim si je po svetovanju na Centru za medicinsko revitalizacijo v Ilirski Bistrici uspešno in trajno uredil svoje težave.

 

Kako se je potekala bolezen

Prvi simptomi sindroma karpalnega kanala so se Borutu pojavili v maju 2013, ko je bil star 33 let. Čutil je mravlljince v palcu, kazalcu in sredincu na desni roki. Prsti so mu občasno tudi otrpnili. Huje je bilo ponoči, ko zaradi bolečin ni mogel spati. Bolečina se je širila predvsem iz zapestja po nadlahti navzgor in navzdol proti prstom. Zaradi tega je imel moteno spanje, velikokrat je bil zjutraj neprespan. Za vse, kar je v takšnih dneh počel, je bilo to seveda zelo problematično. Pri opravilih je bil manj zbran, vožnja je bila težja, razpoloženje pa tudi ni moglo biti ravno najboljše. Imel je težave tudi pri igranju košarke, kar ga je še posebej prizadelo, saj je vnet ljubitelj tega športa že veliko let. Prav tako je imel težave zaradi oslabljenega občutka za temperaturo in dotik.

 

Kako si je prizadeval za rešitev težav

Zelo kmalu se je zaradi težav oglasil pri svojem izbranem zdravniku. Po štirih mesecih je dobil opornico, ki jo je lahko nosil samo ponoči. Ta mu je težave sicer omilila, vendar zbujanja ponoči ni odpravila.

 

Po petih mesecih nenehnih težav je dobil napotnico za elektromiografijo, ki je potrdila napredovalo obliko sindroma karpalnega kanala. Pri tej preiskavi se pokaže zmanjšana prevodnost živca v zapestnem kanalu, ki ga stiskajo sosednje otekle in premaknjene tetive mišic za iztegovanje dlani, zapestja in podlahti. Ker si z opornico težav ni uredil, je iskal možnosti za zdravljenje še naprej in tako je po radiu slišal za medicinski pripomoček FleXtend. Teden dni po preiskavi nam je tako poslal elektronsko sporočilo in dogovorili smo se za svetovanje ter izročitev medicinskega pripomočka na Centru za medicinsko revitalizacijo v Ilirski Bistrici.

 

S FleXtendom je pomoč prišla zelo hitro

Borut se je na svetovanju podrobno seznanil z medicinskim pripomočkom in s programom za izvajanje potrebnih vaj. Dobil je tudi primerno velikost rokavice, tako da je že po dveh dneh začel z izvajanjem programa, po devetih dneh rednega izvajanja vaj pa si je uredil najtežji problem. Izginile so mu nočne bolečine in tako je ponovno spet lahko nemoteno spal. To sta bili pomembni pridobitvi in veliko olajšanje. V času predpisanega 12-tedenskega zdravilnega fizioterapevtskega programa so izginile tudi vse druge težave, ki smo jih omenjali na začetku. Ob koncu programa smo se z Borutom še enkrat pogovarjali in potrdil je, da se mu je kakovost življenja z medicinskim pripomočkom FleXtend res bistveno popravila in vrnila, kot pravimo, v normalne oblike.

 

FleXtend