Bio-Magnezij

Kategorija: Vsi izdelki

Bio-Magnezij

Cena: 12,82 €

Šifra izdelka: Bio-Magnezij

Dobava: Na zalogi. Na zalogi.

Pakiranje:

Količina: Dodaj v košarico

Bio-Magnezij prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju mišic in živčnega sistema, ravnotežju elektrolitov, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, normalnemu psihološkemu delovanju in ima vlogo pri sintezi beljakovin in delitvi celic.

 

Posamična tableta vsebuje

Magnezij     200 mg     53 % PDV

 

Sestavine: magnezijev karbonat (aktivna učinkovina), magnezijev hidroksid (aktivna učinkovina), mikrokristalinična celuloza (polnilo), magnezijev acetat (aktivna učinkovina), dikalcijev fosfat (sredstvo proti sprijemanju), hidroksipropilmetil celuloza (sredstvo za glaziranje), magnezijev stearat (sredstvo proti sprijemanju), silicijev dioksid (sredstvo proti sprijemanju).

 

Navodilo za jemanje

Priporočena je 1 tableta na dan. Tableta se lahko raztopi v kozarcu vode ali pogoltne cela. Uživanje s hrano ali brez. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

 

Pakiranje

Bio-Magnezij je na voljo v pakiranju po 60 in 150 tablet.

 

Povezani izdelki

 

                Glukozamin Pharma Nord                                       Bio-Glukozamin+MSM krema

     Glukozamin Pharma Nord                        Bio-Glukozamin+MSM krema

 

 

Bio-Vitamin D3Bio-Calcium Plus K+D3

                Bio-Vitamin D3                                       Bio-Calcium Plus K+D3

 

 

Bio-Vitamin C

                Bio-Vitamin C

 

 

Bio-Magnezij je unikatni kompleks treh magnezijevih soli v matrici, ki zagotavlja popolno topnost tablete v nekaj minutah in s tem odlično vsrkljivost ter visoko biološko razpoložljivost.

 

Magnezij je življenjsko pomemben oligoelement v vseh celicah našega telesa, ki ga dobimo le s hrano oz. prehranskimi dopolnili. Potreben je za nemoteno delovanje organizma, saj podpira preko 300 različnih encimskih procesov. Nujen je za pridobivanje celične energije – sinteza ATP (adenozintrifosfat), potrebujejo ga vse mišice in živčevje. Sodeluje pri delovanju imunskega sistema. Dopolnjuje se s kalcijem.  Uporablja se za preprečevanje krčev v mišicah.

 

Pomanjkanje magnezija je običajno posledica premajhnega vnosa s hrano oz. slabše vsrkljivosti iz prebavil. Pitje alkohola, kave in zahtevni mišični napori prav tako zmanjšujejo raven magnezija. Izgubljamo ga pri potenju. Na nivo magnezija v telesu negativno vpliva tudi stres. Posebej rizična skupina so nosečnice, ki po nekaterih raziskavah pokrijejo dnevne potrebe po magneziju le za polovico.

 

Bio-Magnezij je kompleks treh različnih magnezijevih soli. Vsaka tableta vsebuje 200 mg čistega magnezija, ki je vezan v organski in anorganski matrici, ki zagotavlja popolno topnost tablete v nekaj minutah tudi v pri ljudeh z nizko vsebnostjo želodčne kisline. V želodcu se magnezij v tableti spremeni v ionizirano obliko, ki se zlahka vsrka. Tablete ni potrebno zaužiti s hrano.

 

Biološka razpoložljivost

Tableta vsebuje čisti magnezij, ki je vezan v organski in anorganski matrici, ki zagotavlja popolno topnost tablete v  manj kot dveh minutah tudi v pri ljudeh z nizko vsebnostjo želodčne kisline. V želodcu se magnezij v tableti spremeni v ionizirano obliko, ki se zlahka vsrka.

 

Magnezijev test

Magnezijev test: tableta Bio-Magnezija se hitro raztopi v vod, konkurenčna magnezijeva tableta pa je po 24 urah še vedno neraztopljena. Vsrkljivost Bio-Magnezija je 20-30-krat višja od drugih, zlasti anorganskih oblik.

 

Študija iz leta 2008 je pokazala, da je bila po osmih tednih jemanja Bio-magnezija vsebnost magnezija v krvi šestkrat višja od kontrolne skupine, ki ni prejemala dodatkov magnezija.

 

Bio-Magnezij biološka razpoložljivost

Spremembe v koncentraciji magnezija v krvi po 8 tednih jemanja Bio-Magnezija.

 

Opozorila 

Shranjevati pri sobni temperaturi nedosegljivo otrokom.

Izjemno visoki odmerki magnezija (več kot 10-kratni odmerki) lahko povzročijo diarejo, navzejo in druge nevšečnosti.

Ljudje z okvarjenim delovanjem ledvic naj uživajo magnezij le po priporočilu zdravnika.

 

Prospekt

 

Povezani izdelki

 

                Glukozamin Pharma Nord                                       Bio-Glukozamin+MSM krema

     Glukozamin Pharma Nord                        Bio-Glukozamin+MSM krema

 

 

Bio-Vitamin D3Bio-Kalcij+D3

                Bio-Vitamin D3                                                  Bio-Kalcij+D3

 

 

Bio-Vitamin C

                Bio-Vitamin C

Povezani izdelki