Bio-Vitamin D3 Plus 80 kapsul

Kategorija: Vsi izdelki

Bio-Vitamin D3 Plus

Cena: 16,02 €

Šifra izdelka: D3 Plus

Dobava: Na zalogi. Na zalogi.

Količina: Dodaj v košarico

Bio-Vitamin D3 Plus prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju imunskega sistema in mišic, normalni vsrkljivosti/uporabi kalcija ter fosforja, normalni ravni kalcija v krvi in ima vlogo pri delitvi celic. Za moške in ženske starejše od 60 let: vitamin D pomaga zmanjševati nevarnost padcev, ki so povezani s posturalno nestabilnostjo in šibkostjo mišic. Padci so dejavnik tveganja za zlome kosti pri moških in ženskah, starejših od 60 let.

  

Posamična kapsula vsebuje

Vitamin D3    38 mcg    760 % PDV

 

Sestavine: oljčno olje (polnilo), želatina (kapsula), glicerol (vlažilno sredstvo), prečiščena voda (vlažilno sredstvo), holekalciferol (aktivna učinkovina).

 

 

otrokom in starostnikom najpogosteje primanjkuje vitamin D3

Otrokom in starostnikom najpogosteje primanjkuje vitamin D

 

Navodilo za jemanje

Priporočena je 1 kapsula na dan. Jemati med obrokom ali po njem. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

 

Pakiranje

Bio-Vitamin D3 Plus je na voljo v pakiranju 80 kapsul.

 

Povezani izdelki

 

                Glukozamin Pharma Nord                                       Bio-Glukozamin+MSM krema

     Glukozamin Pharma Nord                        Bio-Glukozamin+MSM krema

 

 

Bio-Calcium Plus K+D3Bio-Magnezij

       Bio-Calcium Plus K+D3                              Bio-Magnezij

 

 

Bio-Vitamin C

                Bio-Vitamin C

Bio-Vitamin D3 Plus so majhne perle, ki vsebujejo vitamin D, raztopljen v hladno stiskanem olivnem olju farmacevtske kakovosti, ki zagotavlja odlično biološko razpoložljivost.

 

Vitamin D je življenjsko pomemben vitamin. Pod vplivom sončnih žarkov se sicer sintetizira v koži (ta sposobnost s starostjo upada), nekaj ga dobimo tudi s hrano. Vendar strokovnjaki vse pogosteje opozarjajo, da nam vitamina D kronično primanjkuje. Največje pomanjkanje občutimo predvsem v drugi polovici srednjih let in v tretjem življenjskem obdobju. V slovenskem učbeniku za interno medicino tudi navajajo, da vitamina D primanjkuje več kot polovici zdravega prebivalstva vseh starosti in da z običajno zdravo prehrano dobimo 100 enot vitamina D na dan, kar je bistveno premalo. Zato je vitamin D potrebno dodati prehrani. Z eno kapsulo Bio-Vitamina D3 dnevno zadostimo vsem potrebam organizma po tem vitaminu.

 

Vitamin D potrebujemo za zdrave kosti in zobe, normalno delovanje mišic in imunski sistem, kar je še posebej pomembno pri mladostnikih in starejših ljudeh (sploh v domovih starejših občanov).

 

Pomanjkanje vitamina D povzroča rahitis pri otrocih in osteomalacijo (mehčanje kosti) pri odraslih. Pojavijo se tudi mišični krči.

 

Študije o vplivu vitamina D na zdravje

Zdravje kosti

Ena izmed najpomembnejših vlog vitamina D je vzdrževanje ravnotežja kalcija v kosteh s spodbujevanjem vsrkavanja kalcija v črevesju, spodbujevanjem resorpcije kosti s povečanjem števila osteoklastov, ohranjanjem koncentracije kalcija in fosfatov za tvorbo kosti in omogočanjem pravilnega delovanja obščitničnega hormona za ohranjanje koncentracije kalcija v serumu. Ker pomanjkanje vitamina D spremeni presnovo mineralov v telesu, lahko pomanjkanje vitamina D povzroči nizko mineralno gostoto kosti in povečano tveganje za izgubo kostne mase (osteoporoza) ali zlomov kosti.

 

V presečnih raziskavah so ugotovili pozitivno razmerje med vitaminom D in mineralno gostoto kosti v kolku. Dodatek vitamina D k prehrani poveča mineralno gostoto tudi drugih kosti. S posebno študijo so dokazali, da je dodatek 800 enot na dan, kar ustreza 20 mg, povečal mineralno gostoto kosti ledvene hrbtenice pri ženskah v menopavzi. Dokazali so tudi, da osebe starejše od 50 let potrebujejo večjo količino vitamina D dnevno. Pri odraslih, ki so uživali 482-770 enot vitamina D dnevno, so ugotovili za 20 % znižano stopnjo nevretenčnih zlomov.

 

Imunski sistem

Raziskovalci izpostavljajo povezavo med pomanjkanjem vitamina D in pojav multiple skleroze, zaradi posledice zaviralnega delovanja imunskega sistema.

 

Kardiovaskularne bolezni

Nizka raven vitamina D je povezana s povečanim tveganjem za bolezen perifernih arterij, z zvišanim krvnim tlakom in srčno-žilnim tveganjem.

 

Opozorila

Shranjevati pri sobni temperaturi nedosegljivo otrokom.

Noseče in doječe ženske naj se pred uživanjem vitamina D posvetujejo s strokovnjakom.

Ni primerno za mlajše od 10 let.

 

Navodilo

 

 

Povezani izdelki

 

                Glukozamin Pharma Nord                                       Bio-Glukozamin+MSM krema

     Glukozamin Pharma Nord                        Bio-Glukozamin+MSM krema

 

 

Bio-Kalcij+D3Bio-Magnezij

                Bio-Kalcij+D3                                                   Bio-Magnezij

 

 

Bio-Vitamin C

                Bio-Vitamin C

Povezani izdelki