Glukozamin Pharma Nord 90 kapsul

Kategorija: Vsi izdelki

Glukozamin Pharma Nord

Cena: 18,70 €

Šifra izdelka: 001

Dobava: Na zalogi. Na zalogi.

Količina: Dodaj v košarico

PRED NAKUPOM PREBERITE TO INFORMACIJO:

Zdravilo bo dostavljeno iz spletne lekarne Moja lekarna. Navedena cena je cena lekarne, stroški pošiljanja se obračunavajo skladno s cenikom omenjene spletne lekarne.

 

Zdravilo Glukozamin Pharma Nord® za zdravljenje obrabe hrustanca.

 

Sestava

1 kapsula vsebuje:

Zdravilna učinkovina:

  • 676 mg glukozaminovega hemisulfata-kalijevega klorida (1:1), kar ustreza 509 mg glukozaminovega hemisulfata oz. 400 mg glukozamina

Pomožne snovi:

  • magnezijev stearat
  • želatina
  • titanijev dioksid

 

Navodilo za jemanje

Običajen odmerek je 3-krat po 1 kapsula na dan (kar ustreza 1200 mg glukozamina). Vse tri kapsule lahko zaužijete tudi v enem samem odmerku. Jemanje je redno, trajno in brez prekinitev, saj jeo steoartroza kronična bolezen. Ne prekinjajte z zdravljenjem, saj se bodo v tem primeru simptomi bolezni vrnili.

 

Komu ga svetujemo

Zdravilo se svetuje za ublažitev pri blagi ali zmerni osteoatrozi kolena.

 

Pakiranje

Zdravilo Glukozamin Pharma Nord kapsule je na voljo v pakiranju po 90 kapsul.

 

 

 

Glukozamin v tem zdravilu je naravnega izvora. Gre za izvlečke iz lupin lupinarjev, ki jih nabirajo v ekološko neoporečnem delu Indijskega oceana nekaj tisoč kilometrov stran od obale.

 

Zdravilo Glukozamin Pharma Nord ne vsebuje umetnih sladil. Prašek v kapsulah je brez vonja in okusa.

 

Podatki o varnosti Glukozamina Pharma Nord

Na splošno se zdravilo glukozamin dobro sprejema, saj klinične študije kažejo, da je stopnja neželenih učinkov enaka kot pri placebu. Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

 

 

 

Povezani izdelki

 

                       Bio-Glukozamin+MSM krema                      Bio-Calcium Plus K+D3

      Bio-Glukozamin+MSM krema                          Bio-Calcium Plus K+D3

 

 

Bio-Vitamin D3Bio-Magnezij

               Bio-Vitamin D3                                                   Bio-Magnezij

 

 

Bio-Vitamin C

                  Bio-Vitamin C                                                  

 

Znanstveno potrjena učinkovitost

Reginster in sodelavci (2005)1 iz Kolaborativnega centra za bolezni gibal pri Svetovni zdravstveni organizaciji so v 10 letih v več študijah ugotovili izboljšanje simptomov (bolečina in gibljivost v sklepih) in ustavitev napredovanja osteoartroz z glukozaminovim sulfatom.

Obstajajo številni dokazi, da 1500 mg glukozaminovega sulfata dnevno zmore značilno zmanjšati simptome pri osteoartrozi. Ponavadi se učinek pojavi po dveh tednih. Prihaja do zožitve sklepne špranje med stegnenico in golenico. Ti učinki so omogočili petdesetodstotno zmanjšanje števila operacij. Študije so bile izvedene na glukozaminovem sulfatu. Zaradi izjemno dinamične polemike je Reginster s sodelavci (2007)2 iz Kolaborativnega centra za bolezni gibal pri Svetovni zdravstveni organizaciji (Liege, Belgija) ponovil pregled študij po svetu. Potrdili so učinke zdravljenja z glukozaminovim sulfatom - tako v smislu simptomatskega kot strukturnega zdravljenja osteoartroz. 

Vlad in sodelavci (2007)3 iz Univerzitetnega medicinskega centra v Bostonu, ZDA so v študiji z naslovom »Glukozamin proti bolečini pri osteoartrozi: zakaj se rezultati študij med seboj razlikujejo?« potrdili učinkovitost rednega in trajnega jemanja glukozaminovega sulfata. Obenem so poudarili, da se osteoartroza učinkovito zdravi le z zdravilom z glukozaminovim sulfatom v odmerku 1500 mg dnevno.

 

V Sloveniji je Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) odredila, da lahko prehranska dopolnila vsebujejo največ 600 mg glukozamina v dnevnem odmerku, kar je dvakrat premalo za učinek. Opozarjajo, naj se osteoartroza zdravi z zdravilom glukozamin.

 

Reginster in sodelavci (2012)4 so v eni najbolj uglednih strokovnih revij Rheumatology International predstavili do danes najbolj celovito vlogo glukozamina v zdravljenju osteoartroze. Je pregledni članek z izjemno težo v strokovni javnosti. 

1. Reginster JY in sod.: Current concepts in the therapeutic management of osteoarthritis with glucosamine. Bull Hosp Jt Dis. 2005; 63(1-2): 31-6
2. Reginster JY in sod.: Current role of glucosamine in the treatment of osteoarthritis. Rheumatology (Oxford). 2007 May; 46(5): 731-5. (WHO Collaborating Center)
3. Vlad SC in sod.: Glucosamine for pain in osteoarthritis: why do trial results differ? Arthritis Rheum. 2007 Jul; 56(7): 2267-77 (University Medical Center, Boston)

4. Reginster JY in sod.: Role of glucosamine in the treatment for osteoarthritis, Rheumatol Int 2012, 32:2959–2967

5. Bruyère O in sod.: Inappropriate claims from non-equivalent medications in osteoarthritis: a position paper endorsed by the European Society for Clinical and Economic Aspects of Osteoporosis, Osteoarthritis and Musculoskeletal Diseases (ESCEO).

6. Scientific Opinion on the substantiation of a health claim related to glucosamine and maintenance of joints pursuant to Article 13(5) of Regulation (EC) No 1924/2006, EFSA Journal 2011;9(12):2476

 

 

 

Reklama

 

Navodilo za uporabo

 

Povzetek temeljnih značillnosti zdravila

 

Prospekt

 

Zgodba uspešnega zdravljenja: »Kaj se ne bom smejala, če imam dobre noge«

 

Zgodba uspešnega zdravljenja: »Pri devetdesetih naredim tri do pet kilometrov vsak dan«

 

Povezani izdelki

 

                       Bio-Glukozamin+MSM krema                      Bio-Kalcij+D3

      Bio-Glukozamin+MSM krema                                 Bio-Kalcij+D3

 

 

Bio-Vitamin D3Bio-Magnezij

               Bio-Vitamin D3                                                   Bio-Magnezij

 

 

Bio-Vitamin C

                  Bio-Vitamin C                                                  

 

Povezani izdelki