Krvni sladkor – vdrževanje potrebne ravni kroma

Po zaužitem obroku se krvni sladkor dvigne, kar sproži sproščanje insulina in ko je v krvi dovolj kroma sladkor v krvi ne preseže zgornje mejne vrednosti. Ko je kroma dovolj, se tudi spodnjih mejnih vrednosti ne dosega, kar pomeni, da je tako uravnavanje krvnega sladkorja uspešno in se v veliko manjši meri dogaja nihanje krvnega sladkorja. Če je kroma v krvi premalo, si lahko pomagamo s prehranskim dopolnilom Bio-Krom in nadoknadimo manjkajoči krom.

 

uravnavanje krvnega sladkorja


Diabetes

Diabetes, sladkorna bolezen, zajema več presnovnih bolezni, skupna značilnost jim je povišan krvni sladkor oziroma hiperglikemija. Diabetes tipa 1 se pojavi navadno že v otroštvu ali mladosti in je avtoimunska bolezen. Diabetes tipa 2 pa je pridobljena bolezen, ki nastane kot posledica nezdravega življenjskega sloga. Poznamo tudi nosečniški diabetes, pri katerem pride do težav z uravnavanjem sladkorja v krvi med nosečnostjo. Za sladkorne bolnike tipa 2 je znano, da jim v krvi primanjkuje kroma. Pri obvladovanju sladkorne bolezni se poslužujemo vzgoje in izobraževanja bolnika, svojcev in strokovnega osebja, uravnotežene prehrane, v tem sklopu urejujemo potrebno raven kroma v krvi, na primer s prehranskim dopolnilom Bio-Krom. Nadalje smo pozorni do izvajanja redne telesne dejavnosti, redno jemljemo ustrezna zdravila, uredimo tako imenovano samokontrolo krvnega sladkorja in si oblikujemo psihološko samopodporo.

 

Diabetes in nihanje krvnega sladkorja


Vzdrževanje normalne ravni krvnega sladkorja

Z rednim jemanjem prehranskega dopolnila Bio-Krom prispevamo k vzdrževanju normalne ravni krvnega sladkorja. S tako urejenim krvnim sladkorjem odpravimo poželenje po sladkarijah, hkrati pa se ne pojavljajo napadi nepotrebne lakote kmalu po obroku, saj je sladkor v krvi znotraj mejnih vrednosti. Ko ni nepotrebne lakote, preprečimo tudi nezaželeno pridobivanje telesne teže. Odvečni kilogrami so praviloma značilni za sladkorne bolnike. Zato se Bio-Krom oziroma dodajanje kakovostnega kroma priporoča tako vsem sladkornim bolnikom, potem vsem, ki imajo težave zaradi nepotrebne lakote kmalu po obroku, nadalje, ker ima vlogo pri presnovi makrohranil, je krom zanimiv tudi za rekreativce in športnike..