»Moji boleči kolenski sklepi so pozdravljeni«

moji boleči kolenski sklepi so pozdravljeniBergle je pustila že po treh tednih

 

»Tri tedne potem ko sem začela jemati kapsule z glukozaminovim sulfatom, sem zmogla hoditi brez bergel,« pripoveduje 54-letna Marianna. Že leta prenaša stabilno multiplo sklerozo, v kolenskih sklepih pa se ji je razvila napredovala osteoartroza. Pomagalo ji je eno najbolj priljubljenih zdravil za to bolezen.

 

Si predstavljate presenečenje, ki ga je doživela gospa Marianna, ko se ji je po več letih obupnih bolečin v kolenih stanje začelo popravljati in je spet lahko prosto hodila. »Po treh tednih jemanja kapsul sem zmogla pustiti bergle in hoditi brez bolečin. Moja gibljivost se je izdatno izboljšala in od takrat nimam več problemov s hojo,« pravi 54-letna gospa.

 

Glukozamin je bodočnost

Marianna je kot večletna bolnica s stabilno multiplo sklerozo trpela tudi zaradi osteoartroze v obeh kolenskih sklepih. Takšno stanje ji je povzročila postopna obraba sklepnega hrustanca, ki povzroča bolečino in slabšo gibljivost. Vse več revmatologov je naklonjenih glukozaminovemu sulfatu, naravni zdravilni učinkovini, ki se je izkazala za precej učinkovito. Dejstvo je, da je protibolečinski učinek glukozaminovega sulfata primerljiv z dosedanjimi protibolečinskimi in protivnetnimi zdravili, vendar ima več prednosti. Ena med njimi je ta, da gre za zelo varno spojino z minimalnimi neželenimi učinki.

 

Ustavlja nadaljnjo razgradnjo

Druga velika pridobitev glukozaminovega sulfata je ta, da se loteva dejanskega vzroka za osteoartrozo in preprečuje nadaljnjo razgradnjo hrustančnega tkiva. V nasprotju s tem protibolečinske tablete odpravijo samo bolečino, to je posledico, ne zmorejo pa narediti ničesar glede vzroka bolezni.

 

Glukozaminov sulfat je edino znano zdravilo, ki tako odpravlja osteoartrozo. Zaradi dobrega učinka in odlične varnosti glukozaminovega sulfata je skupina evropskih ekspertov (revmatologi in drugi specialisti) v svojih posodobljenih smernicah za evropske revmatologe umestila glukozaminov sulfat kot terapijo izbora za zdravljenje osteoartroze.

 

Izdatno olajšanje

Marianna pravi, da ji je to zdravilo resnično pomagalo. »Moje težave zaradi obrabe sklepnega hrustanca so postajale vse slabše in slabše, vse pogosteje sem se ponoči zbujala. Nastali so tudi kostni izrastki, ki so mi zelo poslabšali gibljivost. Zato sem si morala pri hoji pomagati z berglami« pripoveduje. Toda po treh tednih z glukozaminovim sulfatom je bila spet samostojna na nogah in kakšno olajšanje je to! »Od takrat naprej nimam več težav s hojo«, je zadovoljna Marianna.

 

»Tri tedne potem ko sem vzela prvo kapsulo in jih ves čas redno jemala, sem zmogla normalno hoditi brez bergel. Moja kolena so sedaj čisto v redu«, govori 54-letna gospa Marianna.

 

Glukozamin Pharma Nord

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju

in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.