»Moji prej pogosti prehladi so končno izginili«

Moji pogosti prehladi so končno izginiliS selenom in cinkom je lepota še lepša

 

»To zimo sploh še nisem bila prehlajena,« z olajšanjem pravi Petra, ki je prepričana, da je njen imunski sistem močnejši zato, ker jemlje tablete s selenom in cinkom. »Celo moji lasje in nohti so veliko lepši in močnejši,« še dodaja.

 

Če je bila lahko Petra v karkoli res prepričana, je bilo to ne­prijetno dejstvo, da bo vsako jesen in zimo večkrat prehlajena. Letos so  stvari drugače potekale. »Niti enkrat nisem ležala v postelji zaradi prehlada in verjamem, da je to posledica jema­nja tablet selena in cinka,« pravi Petra, ki je izdelek začela jemati zato, da bi okrepila svoj imunski sistem.

 

»Imela sem kar nekaj ponavljajočih se prehladov, ki so se pogosto zakom­plicirali kot sinusna vnetja, ki se jih potem težko pozdravi. Ker tudi sama delam v farmaciji in so ti izdelki stalno prisotni okrog mene, se mi je zdelo, da je vredno vsaj poskusiti, kako delujejo,« pravi Petra.

 

Močnejši nohti 

Petra je kmalu ugotovila, da imata selen in cink vlogo pri delovanju njenega imunskega sistema. Ne le, da se ni več tako z lahkoto prehladila kot prej, opazila je, da ji pomagata tudi še na druge načine. Pravi, da ima po jemanju teh tablet veliko lepše lase in nohte.

 

»Moji lasje in nohti so bili precej krhki. Lasje so se mi hitro cepili, nohti pa so se mi stalno lomili. Odkar jemljem selen in cink, teh težav sploh nimam več,« se pohvali.

 

»Potem ko sem začela jemati selen in cink, sem se končno izognila prehla­dom. Vidim pa tudi, da so moji lasje in nohti veliko močnejši in lepši,« pravi Petra.

 

Odlična kakovost 

Petra je v preteklosti že jemala vitaminske dodatke, nekateri so se izkazali bolje, nekateri slabše. Od­krila je, da je vsekakor velika razlika v kakovosti med različnimi izdelki.

 

»Ker je na tržišču toliko različnih blagovnih znamk, je čisto normalno, da poskusimo več različnih. Nekatere delujejo, druge ne. Moram priznati, da tablete s selenom in cinkom, ki jih jemljem zdaj, pa tudi nekaj drugih izdelkov istega podjetja, delujejo točno tako, kot obljubljajo,« pravi Petra.

 

Obožuje ples 

Petra živi aktivno življenje in v pro­stem času resnično uživa v plesu. »Dvanajst let sem plesala klasični balet, kadar pa le imam čas, grem na tečaje salse. Prav tako rada potujem in uživam v počitnicah ob morju, kjer se predajam sončnim žarkom,« nam zaupa Petra.

 

Hranila, ki večini primanjkujejo 

Selen je nujno potrebno hranilo. V majhni količini ga potrebujemo za dobro delovanje telesa, zato ga uvrščamo med elemente v sledovih. Težava je v tem, da večina Evropejcev z običajno prehrano ne zadosti potrebam telesa po selenu, že manjše pomanjkanje pa lahko vodi v oslabljen imunski sistem, krhke nohte in druge simptome. Uživanje dodatnega selena in cinka, kot to počne Petra, je varen in naraven način za podpiranje zdravega imunskega sistema in drugih telesnih funkcij, ki so odvisne od zadostne količine teh hranil.

 

Znanstveniki so že davno odkrili, da je v telesu med 30 in 50 različnih beljakovin, katerih delovanje je odvisno od zadostne količine selena. Če v telesu selena primanjkuje, te seleno-beljakovine ne morejo optimalno delovati. Selen pa lahko telesu dodajamo, saj tako zagotovimo, da beljakovine delujejo točno tako, kot morajo.

 

Bio-Selen+Cink