»Našla sem izvrsten pripomoček za svoje pogoste prehlade«

moji prehladi so preteklost»Moji prehladi so preteklost.«

 

»Odkar sem se odločila, da bom redno jemala tablete s selenom in cinkom, nimam več problemov s pogostimi prehladi in bolečim požiranjem,« pravi gospa Marija, ki je 53-letna profesorica matematike in pri tem poudarja, da je kot učitelj zelo pogosto izpostavljena virusom in drugim mikroorganizmom.

 

Najboljša pot, da bi se izognili prehladu, ni to, da bi se umikali druženju z ljudmi, sploh pa to ni možno, ko ste profesor mate­matike in vas dnevno obkrožajo študentje s svojimi vnetimi nosovi. Zato se je gospa Marija odločila, da bo svoj imunski sistem krepila s prehranskim dopolnilom in to se je pokazalo kot odlična zamisel. Odkar se je začela posluževati tablet s selenom in cinkom, ni zbolela zaradi prehladov.

 

»Vsako leto v septembru, ko se je začelo šolsko leto, sem se vedno prav nadležno prehladila. Ponavadi sem težji prehlad z mrzlico imela še ob vsakem koncu šolskega leta. Toda lani teh problemov ni bilo več. Menim, da so mi pomagale tablete s selenom in cinkom, ki jih jemljem, da bi se izognila prehladom in anginam, ki so me doslej vsako leto redno spremljale,«  pripoveduje gospa Marija.

 

Brala je o tem v reviji

Sama pravi, da ni pristaš tabletomanije in da se zato vedno izogiba jemanju zdravil, toda dodajanje selena in cinka je povsem druga zgodba.

 

»Brala sem o tem v neki farmacevtski reviji in dejansko začela kupovati selen in cink za svojo mamo, ki je bila z rezultati zelo zadovoljna. Zato sem sklenila, da tudi sama pomagam svojemu imunskemu sistemu,« razlaga zadovoljna gospa.

 

Pomembno je biti zdrav

Kot profesor v šoli Marija nima možnosti, da bi bila na samem. Zanjo je zelo po­membno, da je vsak dan s svojimi študenti. Prav tako, ker pri svojem delu veliko govori  in razlaga, se mora paziti pred vnetji grla oziroma glasilk, zato je še posebej zado­voljna, da je končno našla pot, ko trajno nima več teh težav.

 

»Prav lepo je, da sem našla pot, ko trajno nimam več prehladov. Moji kolegi v zbornici se še vedno pritožujejo zaradi smrkanja, toda odkar sem sama začela uživati tablete s selenom in cinkom, nimam več problemov,« zatrjuje gospa Marija, 53-letna profesorica matematike.

 

Zaradi tega je za vas selen tako primeren.

 

selen in ščitnica

 

Prav zanimivo je razmišljati, da je selen nekaj, za kar večina ljudi sploh še ni nikoli slišala. V resnici pa je ta element v sledovih neverjetno pomemben za človekovo zdravje. Rabimo ga zelo malo, v nasprotju s tem pa je za človekovo telo zelo pomemben. V telesu omogoča delo­vanje skoraj 30-tim življenjsko pomembnim beljakovinam, to so selenoproteini, ki zagota­vljajo ustrezno delovanje imunskega sistema. Prav tako prispeva k ohranjanju zdravih las, zdravih nohtov in ima pomembno vlogo pri delovanju ščitnice. Dnevno ga potrebujemo 100 mikrogramov. Velika večina med nami, zlasti pa v tretjem življenjskem obdobju, ga dobi dnevno manj kot polovico tega, zato je tako primerno in pomembno njegovo redno jemanje.

 

Bio-Selen+Cink