»Novi medicinski pripomoček mi je odpravil neznosne bolečine v zapestju in mravljinčenje v prstih«

Bolečina v zapestju je bila tako ostra, da me je zbujala ponoči, tega sedaj ni več

 

FleXtend

 

»Prsti so bili mravljinčasti, otrpli, zatečeni, omejen je bil tudi stisk roke, najhujša je bila bolečina, ki me je zbujala ponoči. Vse to me je omejevalo pri opravilih v službi in doma. Rešitev za svoje težave sem našel v medicinskem pripomočku FleXtend. Že po desetih dneh razgibavanja sem lahko ponoči spet spal brez bolečin,« navaja 65-letni upokojenec, g. Janez.

 

Kaj se je dogajalo

Vse skupaj se je začelo leta 2006. Z desno roko je imel vedno več težav. Na začetku je bila bolečina občasna, prav tako so bili občasni mravljinci, ki jih je imel v palcu, kazalcu in sredincu, ko je roko bolj obremenjeval. Ko pa ga je bolečina začela zbujati še ponoči, je sklenil, da obišče svojo zdravnico v zdravstvenem domu. Napotila ga je k specialistu, ki je z elektomiografijo potrdil diagnozo sindrom karpalnega kanala in mu izdal napotnico za operacijo. Takrat ga je zaskrbelo, saj se ni mogel odločiti za kirurški poseg. Prejel je različne informacije o uspešnosti tega posega, nekaj njegovih prijateljev je bilo po operaciji nezadovoljnih. O svojem dvomu je povedal zdravnici. Predvsem ga je zanimalo, ali obstaja še kaj drugega poleg operacije. Zdravnica mu je povedala za novi medicinski pripomoček FleXtend. »Zelo sem bil vesel, da sem pri svoji zdravnici dobil te informacije in prospekt o medicinskem pripomočku FleXtend,« pripoveduje gospod Janez.

 

Rešitev je prišla z medicinskim pripomočkom FleXtend

Še isti dan, ko je prejel prospekt, se je odločil in dogovoril za svetovanje za medicinski pripomoček. Ves čas je imel v mislih to, da bi se izognil operaciji. 24. marca 2009 je bil na svetovanju v MIC Mengeš in s seboj je prinesel ustrezno zdravstveno dokumentacijo.  Že po desetih dneh razgibavanja po prejetem programu je lahko ponoči spet spal brez bolečin. Do konca terapevtskega programa je prav tako izginilo mravljinčenje v prstih. V roki se je okrepila mišična moč, stisk roke je postal normalen. V roke se je spet vrnila spretnost, vse to pa je dosegel s 15 - 20 minutami vadbe na dan. Seveda je odpovedal predlagano operacijo. Spet lahko opravlja vsa priljubljena opravila. Obrezuje vinograd, sadno drevje, ljubiteljsko se ukvarja z različnimi športi. Smuča, kolesari in zelo rad hodi v hribe. Ker je v pokoju, se lahko bolj posveča svojim hobijem, ki pa v veliki meri zahtevajo prav zdrave roke.

 

Nekaj besed o medicinskem pripomočku FleXtend

Gre za izjemno in učinkovito odkritje, ki ga je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja v Oregonu, ZDA ustvaril Jeff M. Anliker. Sistem za razgibavanje je sestavljen iz posebne rokavice, elastičnega traku in manšete. Ta medicinski pripomoček je poimenoval FleXtend. S posebnimi vajami okrepimo mišične skupine v podlahti, ki nam v vsakdanjem življenju oslabijo. Izkazalo se je, da je prav ta oslabitev osrednji vzrok za težave, kot so mravljinčenje, otrplost, oslabljen občutek dotika, občutek za toplo-hladno, oslabeli stisk roke in bolečina, ki se pojavi zvečer, traja vso noč in preneha zjutraj. S FleXtendom odpravljamo vzrok za vse prej navedene težave. Zato je FleXtend visoko učinkovit. Vaje Izvajamo deset minut zjutraj in prav toliko zvečer in to je vse. Proizvajalec navaja uspešnost v 95 odstotkih. FleXtend je zelo uspešen pri teniškem komolcu, pri komolcu igralcev golfa in pri drugih diagnozah. 

 

FleXtend