»Po dveh letih trpljenja sem se brez operacije končno znebil bolečin«

Bolečine sem odpravil učinkovito in trajnoBolečine sem odpravil učinkovito in trajno

 

Pred več leti so se gospodu Alojzu pojavile hude bolečine v zapestju, ki so se širile po dlani do konic nekaterih prstov, tako da je komajda še lahko opravljal dela na kmetiji. Trajalo je dolgo časa, dokler ni žena poslušala oddaje na radiu o novi uspešni metodi za odpravljanje bolečin v zapestju, podlahti in komolcu. »Na operacijo nisem hotel, zato sem želel poskusiti vse, samo da mi ne bi bilo treba pod nož. K sreči me je žena prepričala, naj poskusim s FleXtendom, in sedaj bolečin ni več,« pripoveduje gospod Alojz, ki sedaj brez kakršne koli težave poprime tudi za najbolj zahtevna dela na kmetiji.

 

Doživel sem izboljšanje

Pred več leti je začutil težave v desnem zapestju, dlani in prstih Začeli so se pojavljati mravljinci, oslabel je občutek za dotik, zato je roko kar naprej otresal. Vse skupaj je postalo tako hudo, da so mu začeli predmeti padati iz rok. Tudi opravil na kmetiji ni zmogel povsem. Nekega dne pa je žena po radiu slišala za nov medicinski pripomoček, ki odpravlja bolečine v zapestju in komolcu. Ker mu dotedanje terapije pri zasebnih fizioterapevtih niso pomagale, se je takoj odločil, poskusiti s to možnostjo. Doživel je izboljšanje!

 

Predstavljajte si, kako bi se počutili, če bi imeli veliko kmetijo, ki potrebuje močnega gospodarja, vi pa zaradi bolečin v roki ne zmorete potrebnih opravil. Natanko to se je skoraj zgodilo 65-letnemu Alojzu, ki je bil sicer poln energije in pripravljen delati, težave v roki pa mu tega niso dovoljevale. Njegov stisk roke je bil tako oslabljen, da ni mogel držati orodja, kaj šele dvigniti lopate z grudo zemlje.

 

Tudi volan traktorja je komajda obračal. Pobiranje sadja mu je povzročalo hude muke. Poleg vsega so ga težave zbujale tudi ponoči, z jutrom pa so bolečine izzvenele. »Zdravnik mi je predlagal operacijo,« se spominja, »sam pa nikakor nisem hotel 'pod nož'.«

 

Končno sem se naspal

»Poklical sem na sedež podjetja MIC Mengeš in se dogovoril za obisk. Tam so mi pokazali pravilno vadbo s FleXtendom,« pove Alojz. Do takrat je trpel že dve leti. Že po dobrem tednu pa je doživel izdatno izboljšanje in se končno naspal brez nadležnega zbujanja zaradi bolečin.

 

Spet lahko zmorem vse delo na kmetiji

Alojzu se je težava kmalu pojavila tudi v drugi roki, takoj je nabavil FleXtend še za levo roko. Z redno in pravilno vadbo je tudi to pot s FleXtendom dosegel ureditev težav. »Še zdravnik se je čudil, kako močan stisk roke imam,« pravi 65-letnik, ki je pred vadbo s FleXtendom komajda držal predmete v roki.

 

»Veste, vstajam ob pol petih in delam od jutra do večera,« pravi Alojz in še dodaja: »Brez FleXtenda tega ne bi zmogel.« Zadovoljen je, da spet lahko zmore vse delo na kmetiji ter okrog hiše, v zadovoljstvo pa mu je tudi čas, ki ga preživi s svojo družino in še posebej z vnuki.

 

FleXtend