Pokanje v kolenu

Pokanje v kolenu in drugih sklepih je precej pogost pojav. Vsakemu izmed nas se je že zgodilo, da nam je po dolgotrajnem sedenju počilo v kolenih. Tovrstno pokanje v kolenih se zgodi predvsem zaradi slabe prekrvavitve tkiva v tistem trenutku. Kadar pa pokanje v kolenih spremlja bolečina v nogah (npr. bolečine v sprednjem delu kolena, bolečine v kolenu pri počepu, itd.), pa je potrebno pomisliti tudi na resnejše degenerativne bolezni, kot je osteoartroza kolena, torej obraba hrustanca v kolenskem sklepu.

 

 Pokanje v kolenu in bolečina

Osteoartroza kolena

Osteoartroza kolena spada med zelo pogoste revmatične bolezni. Običajno prizadene ljudi, starejše od 55 let, pojavi pa se lahko tudi pri mlajših ljudeh, ki se intenzivno ukvarjajo s športom ali pa imajo prirojene napake Osteoartroza kolena lahko povzroča zelo intenzivne bolečine v nogah, saj je manj hrustanca, ki bi blažil trenje med kostmi. Delež hrustanca lahko pri blagi in zmerni osteoartrozi kolena uspešno povečamo z jemanjem naravnega zdravila glukozamina.

 

 

Razlogi za pokanje v kolenu so številni

Brez temeljitega pregleda pri zdravniku je težko določiti, zakaj se je pojavilo (ponavljajoče, večkratno) pokanje v kolenih. Lahko gre za poškodbo meniskusov, sklepnega hrustanca, vnetje vezi, poškodbo pogačice ali sprednjega dela stegnenice, itd. Kadar bolečine v nogah in pokanje v kolenu vztraja dlje časa, je torej nujno, da se posvetujemo z zdravnikom, opravimo ustrezne preiskave in v tem času skrbimo, da ne obremenjujemo kolen po nepotrebnem. Če bomo vztrajali predolgo, se bodo bolečine v nogah lahko preselile v stopala in hrbet ter postale še bolj intenzivne. Za dodatne informacije o bolečinah v nogah in o zdravilu Glukozamin Pharma Nord kapsule obiščite našo spletno stran.

 

Osteoartroza kolena