»Roka me je bolela, sedaj pa je vse v redu«

Hitra in učinkovita ureditev sindroma

 

Roka me je bolela, sedaj je pa vse v redu

 

Pred leti se je gospodu Stanislavu pojavilo mravljinčenje v levi roki. Bil je pri svojem zdravniku in tudi pri specialistih. Naredili so mu elektromiogram, ki je potrdil, da je šlo za sindrom karpalnega kanala.  Imel pa je srečo. Medtem je zvedel za medicinski pripomoček, s katerim si je hitro in učinkovito uredil zdravstvene težave zaradi sindroma karpalnega kanala.

 

Kakšne težave je imel in kako so se pojavile

Gospodu Stanislavu se je najprej pojavilo mravljinčenje v levi roki. Ko je opravljal fizično delo, kot je žaganje drv, sekanje s sekiro, ga je leva roka začela boleti, kar je postajalo nevzdržno. Sam pravi takole: »Kamor koli sem dal roko, kakor koli sem jo obračal, vedno me je bolela.«

 

Bil je pri svojem izbranem zdravniku, obiskal je specialista ortopeda, naredili so mu elektromiogram, ki je potrdil diagnozo sindrom karpalnega kanala. Potem so ga napotili na operacijo.

 

Nekaj sreče v življenju vedno pride prav

Gospod Stanislav se spomni, da je bila čakalna doba za operacijo  sedem mesecev. Medtem ko je čakal na kirurški poseg, je po radiu slišal za medicinski pripomoček FleXtend. Oglasil se je na našem svetovalnem centru v Ilirski Bistrici, nabavil si je medicinski pripomoček FleXtend in ga začel redno in natančno uporabljati skladno s programom, ki ga je prejel. Z veseljem je ugotovil, da je roka sedaj dosti boljša, vrnili sta se mu spretnost in moč, o bolečinah, ki jih je imel prej, ni več niti sledu. Zgolj občasno, ko z roko več dela, se mu pojavijo mravljinci, vendar zaradi očitnega izboljšanja se je odločil, da na operacijo ne bo šel.

 

Pomen vzdrževalne fizioterapije 

Gospod Stanislav je zelo resno vzel tudi navodilo o vzdrževalni fizioterapiji. Po opravljenem zdravilnem fizioterapevtskem programu namreč dosežemo primerno mišično moč nekaterih mišic v podlahti, zapestju in dlani, ki so bile prej oslabljene. Značilno je tudi to, da te skupine mišic v vsakdanjem življenju bolj malo uporabljamo. Če jih po zdravilnem fizioterapevtskem programu primerno ne obremenjujemo še naprej, bodo zato spet začele slabeti. To pa pomeni, da spet nastajajo možnosti za vrnitev sindroma karpalnega kanala. Da bi se temu izognili, je zato potreben vzdrževalni program z medicinskim pripomočkom FleXtend.

 

Dodatne zdravstvene težave gospoda Stanislava 

Ko se je pred časom spuščal po stopnicah, ga je zabolelo levo koleno. Prav tako so mu pred časom ugotovili obrabo hrustanca med 6. in 7. vratnim vretencem ter med 4. in 5. križnim vretencem. V območju vratu in križa so se mu dolga leta pojavljali boleči občutki.

 

Gospod Stanislav je po radiu slišal še za naše zdravilo Glukozamin Pharma Nord kapsule. Odločil se je, da bo to zdravilo jemal redno in trajno ter da nam bo čim prej sporočil, kako je zadovoljen z učinki. Ko so mu v bolnišnici naredili računalniško tomografijo, je dobil komentar, da se mu je »sesedla hrbtenica«. Zanimal se je, ali ne gre v tem primeru morda za osteoporozo. Glede na to, da ima več kot 60 let, smo mu svetovali, naj gre čim prej na test za ugotovitev gostote kostne mase. Odločil se je, da bo redno jemal tudi to zdravilo.

 

FleXtend