Bio-Calcium Plus K+D3

Pakiranje: 60 tablet

Bio-Calcium Plus K+D3 vsebuje pomembna hranila, ki prispevajo k ohranjanju zdravih kosti. Kalcij je najbolj zastopan mineral v človeškem telesu.

Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 11,39 

Bio-Calcium Plus K+D3

Opis
Bio-Calcium Plus K+D3 vsebuje pomembna hranila, ki prispevajo k ohranjanju zdravih kosti. Kalcij je najbolj zastopan mineral v človeškem telesu. Njegova najbolj izdatna naloga je ohranjanje zdravih zob in kosti. Kalcij se v črevesju vsrka s pomočjo vitamina D3. Vitamin D3 je v maščobah topen vitamin in če smo izpostavljeni dovolj veliki količini sončnih žarkov, se tvori v koži. Vendar je zlasti v drugi polovici srednjih let in v tretjem življenjskem obdobju tega vitamina praviloma premalo, zaradi česar se kalcij slabše vsrkava in s tem se povečuje tveganje zloma zaradi krhkih kosti. Tudi v otroštvu je tega vitamina pogosto premalo. Vitamin K se vsrka v tankem črevesu in prispeva k ohranjanju zdravih kosti ter sodeluje pri strjevanju krvi. Vitamin K je v dveh naravnih oblikah: K1 (filokinon) in K2 (menakinon).

Pakiranje v Sloveniji
Bio-Calcium Plus K+D3 60 tablet

Navodilo
Praviloma se jemlje 1 tableta dnevno, če ni drugačnega nasveta. 2 tableti dnevno za otroke do 6. Leta starosti, dojilje in osebe po 60. Letu starosti.

Vsebina/sestava

Posamična tableta vsebuje:
Kalcij – 500 mg – 62 % PDV/RDA
Vit. K (K1 + K2) – 35 μg – 46 % PDV/RDA
Vit. D3 – 5 μg – 100 % PDV/RDA

 Sestavine
kalcijev karbonat (aktivna učinkovina), sorbitol (sladilo), polivinilpirolidon (sredstvo proti sprijemanju), ksilitol (sladilo), magnezijeve soli maščobnih kislin (sredstvo proti sprijemanju), silicijev dioksid (utrjevalec), hipromeloza (sredstvo za glaziranje), pepermintov prašek (aroma), menakinon (aktivna učinkovina), holekalciferol (aktivna učinkovina), fitomenadion (aktivna učinkovina). 

Opozorila
Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter za zdrav način življenja.
Previdnost je potrebna pri antikoagulantni terapiji, kljub temu, da je znano, da so odmerki vitamina K, ki so potrebni za nevtralizacijo antikoagulantne terapije od 70x do 250x višji, kot ga dobimo iz ene tablete Bio-Calcium Plus K+D3.

Bio-Calcium Plus K+D3 tablete, prehransko dopolnilo, 60 tablet.

1 tableta vsebuje:
Kalcija – 500mg – 62% (pdv)
Vitamin K (K1 + K2) – 35 μg – 46% (pdv)
Vitamin D3 – 5 μg – 100% (PDV)

Kaj je Bio-Calcium Plus K+D3
Bio-Calcium Plus K+D3 vsebuje pomembna hranila, ki prispevajo k ohranjanju zdravih kosti. Kalcij se v črevesju vsrka s pomočjo vitamina D3. Vitamin K se vsrka v tankem črevesu in prispeva k ohranjanju zdravih kosti ter sodeluje pri strjevanju krvi. Tablete Bio-Calcium Plus K+D3 pogoltnemo z nekaj tekočine, lahko pa jih tudi žvečimo.

Še o kalciju
Kalcij je najbolj zastopan mineral v človeškem telesu. Njegova najbolj izdatna naloga je ohranjanje zdravih zob in kosti. Kalcij, ki ni v zobeh in kosteh, ima druge naloge in prispeva k:

  • vzdrževanju delovanja vseh mišic,
  • normalnemu prenosu živčnih impulzov, kar je izjemno pomembna naloga,
  • normalnemu strjevanju krvi,
  • normalni energijski presnovi,
  • normalnemu delovanju prebavnih encimov
  • in ima vlogo pri delitvi ter specializaciji celic.

Kosti so tudi skladišče kalcija. Če je vnos kalcija v telo premajhen, ga telo za dnevne potrebe črpa iz kosti, ki tako lahko postanejo bolj krhke.

Zato je zelo pomemben zadosten vnos kalcija ter vitaminov D3 in K.

Preventivno je najbolj učinkovito, da pri otrocih in mladostnikih pazimo, da uživajo dovolj kalcija, saj si tako ustvarijo zalogo kalcija za vse življenje. Skladišče kalcija se nabira do tridesetega leta, od takrat naprej se kalcij izplavlja oz. se gostota kostne mase ves čas zmanjšuje. Da je ta izguba kalcija čim manjša, lahko vplivamo tako, da s hrano uživamo dovolj kalcija. K temu pripomorejo tudi prehranska dopolnila.

Hormonski vpliv na izgubo kostne mase je večji pri ženskah, še posebej od začetka menopavze. Posledično lahko izgubijo do 6 % kostne mase letno, ko jajčniki prenehajo s tvorbo hormonov. Izguba kostne mase pri moških je običajno le polovica izgube pri ženskah.

Življenjski slog brez cigaret prav tako pripomore k preprečevanju izgube kostne mase.

Kaj je vitamin D3
Vitamin D3 je v maščobah topen vitamin in če smo izpostavljeni dovolj veliki količini sončnih žarkov, se tvori v koži. Vendar je zlasti v drugi polovici srednjih let in v tretjem življenjskem obdobju tega vitamina praviloma premalo, zaradi česar se kalcij slabše vsrkava in s tem se povečuje tveganje zloma zaradi krhkih kosti. Tudi v otroštvu je tega vitamina pogosto premalo. 

Kaj je vitamin K
Vitamin K je v maščobah topen vitamin, ki prispeva tudi k ohranjanju zdravega kostnega tkiva in s tem k zdravim kostem, saj podpira sintezo proteina osteokalcina. Vitamin K je v dveh naravnih oblikah: K1 (filokinon) in K2 (menakinon).

Izguba kostne mase

Slika: Ženske še posebej po menopavzi zaradi hormonskega vpliva izgubljajo kostno maso hitreje kot moški in sicer do 6 % letno. Moški pa običajno le za polovico manj.

Jemanje
Praviloma se jemlje 1 tableta dnevno, če ni drugačnega nasveta.
2 tableti dnevno za otroke do 6. leta starosti, nosečnice, dojilje in osebe po 60. letu starosti.

Opozorilo
Previdnost je potrebna pri antikoagulantni terapiji, kljub temu, da je znano, da so odmerki vitamina K, ki so potrebni za nevtralizacijo antikoagulantne terapije od sedemdeset (70) do dvestopetinosemdesetkrat (285) višji, kot ga dobimo iz ene tablete Bio-Calcium Plus K+D3.

Pakiranje
Bio-Calcium Plus K+D3 60 tablet