Bio-Magnezij

Pakiranje: 60 ali 150 tablet

Bio-Magnezij prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju mišic in živčnega sistema, ravnotežju elektrolitov, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, normalnemu psihološkemu delovanju in ima vlogo pri sintezi beljakovin in delitvi celic.

Počisti
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 12,82 

Bio-Magnezij prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju mišic in živčnega sistema, ravnotežju elektrolitov, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, normalnemu psihološkemu delovanju in ima vlogo pri sintezi beljakovin in delitvi celic.

Posamična tableta vsebuje
Magnezij – 200 mg – 53 % PDV*

Sestavine: magnezijev karbonat (aktivna učinkovina), magnezijev hidroksid (aktivna učinkovina), mikrokristalinična celuloza (polnilo), magnezijev acetat (aktivna učinkovina), dikalcijev fosfat (sredstvo proti sprijemanju), hidroksipropilmetil celuloza (sredstvo za glaziranje), magnezijev stearat (sredstvo proti sprijemanju), silicijev dioksid (sredstvo proti sprijemanju).

Navodilo za jemanje
Priporočena je 1 tableta na dan. Tableta se lahko raztopi v kozarcu vode ali pogoltne cela. Uživanje s hrano ali brez. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Pakiranje
Bio-Magnezij je na voljo v pakiranju po 60 in 150 tablet.

*PDV: priporočen dnevni vnos

Bio-Magnezij, za zdravje!

Bio-Magnezij je unikatni kompleks treh magnezijevih soli v matrici, ki zagotavlja popolno topnost tablete v nekaj minutah in s tem odlično vsrkljivost ter visoko biološko razpoložljivost.

Magnezij je življenjsko pomemben oligoelement v vseh celicah našega telesa, ki ga dobimo le s hrano oz. prehranskimi dopolnili. Potreben je za nemoteno delovanje organizma, saj podpira preko 300 različnih encimskih procesov. Nujen je za pridobivanje celične energije – sinteza ATP (adenozintrifosfat), potrebujejo ga vse mišice in živčevje. Sodeluje pri delovanju imunskega sistema. Dopolnjuje se s kalcijem.  Uporablja se za preprečevanje krčev v mišicah.

Pomanjkanje magnezija je običajno posledica premajhnega vnosa s hrano oz. slabše vsrkljivosti iz prebavil. Pitje alkohola, kave in zahtevni mišični napori prav tako zmanjšujejo raven magnezija. Izgubljamo ga pri potenju. Na nivo magnezija v telesu negativno vpliva tudi stres. Posebej rizična skupina so nosečnice, ki po nekaterih raziskavah pokrijejo dnevne potrebe po magneziju le za polovico.

Bio-Magnezij je kompleks treh različnih magnezijevih soli. Vsaka tableta vsebuje 200 mg čistega magnezija, ki je vezan v organski in anorganski matrici, ki zagotavlja popolno topnost tablete v nekaj minutah tudi v pri ljudeh z nizko vsebnostjo želodčne kisline. V želodcu se magnezij v tableti spremeni v ionizirano obliko, ki se zlahka vsrka. Tablete ni potrebno zaužiti s hrano.

Biološka razpoložljivost
Tableta vsebuje čisti magnezij, ki je vezan v organski in anorganski matrici, ki zagotavlja popolno topnost tablete v  manj kot dveh minutah tudi v pri ljudeh z nizko vsebnostjo želodčne kisline. V želodcu se magnezij v tableti spremeni v ionizirano obliko, ki se zlahka vsrka.

Magnezijev test: tableta Bio-Magnezija se hitro raztopi v vod, konkurenčna magnezijeva tableta pa je po 24 urah še vedno neraztopljena. Vsrkljivost Bio-Magnezija je 20-30-krat višja od drugih, zlasti anorganskih oblik.

Študija iz leta 2008 je pokazala, da je bila po osmih tednih jemanja Bio-magnezija vsebnost magnezija v krvi šestkrat višja od kontrolne skupine, ki ni prejemala dodatkov magnezija.

Spremembe v koncentraciji magnezija v krvi po 8 tednih jemanja Bio-Magnezija.

Opozorila
Shranjevati pri sobni temperaturi nedosegljivo otrokom.
Izjemno visoki odmerki magnezija (več kot 10-kratni odmerki) lahko povzročijo diarejo, navzejo in druge nevšečnosti.
Ljudje z okvarjenim delovanjem ledvic naj uživajo magnezij le po priporočilu zdravnika.

Prehrambni dodatek

Sestava
Posamična tableta vsebuje: 200 mg Magnezija v obliki , RDA = 67%

  • magnezijevega acetata 19 mg
  • magnezijevega karbonata 86 mg
  • magnezijevega hidroksida 95 mg

ostali dodatki: mikrokristalinična celuloza(E460), kalcijev fosfat(E341), silicijev dioksid(E551), magnezijev stearat(E470b) in hidroksipropilmetilceluloza(E464)

Ta sestava zagotavlja kakovostno absorpcijo. Pri tem ima posebno veljavo magnezijev acetat, saj se vsrkava tudi v primerih nizke vrednosti želodčne kisline.

Splošne informacije
Magnezij je pomemben oligoelement, v celicah je drugi najobilnejši kation in sodeluje pri več kot tristotih encimskih procesih v človeškem telesu. Posebej je pomembno njegovo mesto v energijski presnovi. Tvorba adenosintrifosfata je odvisna od prisotnosti magnezija. Potrebujejo ga nadalje vse mišice vključno s srčnim mišičjem. Pri tem gre tudi za delovanje gladkih mišic v arterijah. Prav tako je izrazit dejavnik pri imunskem sistemu in v delovanju živčevja. Pomemben je za fiziologijo jeter in prebavnega trakta. Pravšnji status magnezija je za normalno fiziologijo zato nujen. V nekaterih stanjih oziroma dejavnostih magnezija še posebej primanjkuje. To so na primer pitje alkohola in zahtevnejši fizični napori. Znano je, da tudi pri nosečnicah prihaja do premajhnega prehrambnega vnosa magnezija, saj po nekaterih raziskavah zgolj polovično pokrivajo svoje potrebe po magneziju. Pri tem so na boljšem nosečnice, ki bolje skrbijo za pestro prehrano, vendar so tudi pri njih ugotovili, da svoje potrebe pokrijejo le nekaj čez polovico. Tudi za strese je ugotovljeno, da prispevajo k pomanjkanju magnezija. Sodobna medicina posveča dodajanju magnezija k prehrani čedalje več pozornosti. Predlagamo, da se o tem posvetujete tudi s svojim zdravnikom.

Varnost preparata
Stranski učinki se pri dnevnih dozah pod 2000 mg poredkoma pojavijo. Gre za doze, ki so visoke –desetkrat presegajo količino v eni tableti Bio-Magnezija. Takrat se lahko pojavijo driska, zgaga, bruhanje, zmedenost, občutki toplote in nizek krvni pritisk. V primerih z zmanjšanim ledvičnim delovanjem (renalna insuficienca) se dodajanje magnezija odsvetuje.

Pakiranje
60 tablet ali 150 tablet

Jemanje
Praviloma ena tableta dnevno oziroma po navodilu zdravnika

Rok uporabnosti
Naveden na zunanji ovojnini

Hramba
Na sobni temperaturi

Hraniti nedosegljivo otrokom!

Proizvajalec
Pharma Nord ApS, Danska.

Uvoznik in distributer
MIC Mengeš d.o.o., PP 12, 1234 Mengeš

*PDV: priporočen dnevni vnos