Pomembno navodilo za uspešno zdravljenje obrabe hrustanca

Prvič so ugotovili visoko učinkovitost učinkovine glukozamin leta 1982 v portugalski nacionalni študiji. Ti učinki so se v študijah, ki so sledile, samo potrjevali. V tej liniji glukozaminov je tudi zdravilo Glukozamin Pharma Nord.

Kot zdravilo izbora pri osteoartrozi kolena zdravilo glukozamin priporočajo smernice Kolaborativnega centra za bolezni gibal pri WHO pa tudi Evropsko združenje za klinične in zdravstveno-ekonomske aspekte osteoartroze in osteoporoze (ESCEO). Enake mednarodne zdravstvene inštitucije že dve desetletji opozarjajo, da so na trgu tudi nepreverjeni glukozamini, ki niso registrirani kot zdravila (so na statusu prehranskih dodatkov) in ki, denimo, po regulativi imajo dvakrat in celo večkrat premalo učinkovine v svoji definirani dnevni dozi ter zato ne zmorejo zdravljenja.

Enako pomembno je tudi opozorilo, da se je med ljudmi razširilo mnenje, da lahko obrabo hrustanca zdravijo sestavine kot so kolagen, hialuronska kislina, hondroitin in kombinacije. Obstajajo uradne mednarodne znanstvene ekspertize, da te sestavine nimajo kapacitet niti za vzdrževanje zdravih sklepov, kaj šele, da bi se z njimi dogajalo zdravljenje prizadetih sklepov. Na to v svoji izjavi za javnost opozarja tudi naša Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke.

Zato je na primer pri osteoartrozi kolena strokovno verodostojno jemanje zdravila Glukozamin Pharma Nord, ki je v Sloveniji prisoten že 18 uspešnih let in se je izkazal kot dejansko učinkovita trajna terapija.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
      Izračunaj stroške dostave