Čas je za premislek o krvnem sladkorju

V Združenem kraljestvu so imeli teden sladkorne bolezni od 14. do 20. junija. Namen je bil povečati ozaveščenost o znakih in simptomih te bolezni med ljudmi.

Približno 3,2 milijonov ljudi v UK so diagnosticiranih s sladkorno boleznijo in predvidevajo, da bo ta številka do leta 2025 narasla na 5 milijonov. Med 85 in 95 % med njimi ima sladkorno bolezen tipa 2.

Raziskovalci v Pharma Nordu opozarjajo, da je potrebno nameniti več pozornosti dejavnikom tveganja za sladkorne bolezni. Kljub dejstvu, da je ena tretjina odraslih Britancev v pred-diabetičnem stanju in so v tveganju razvoj sladkorne bolezni tipa 2, jih 9 od desetih ni v skrbeh za svoj krvni sladkor!

Dalje, le ena od treh oseb se zdravo prehranjuje z namenom zmanjšanja tveganja za razvoj bolezni in manj kot ena desetina oseb ve, da obstajajo prehranska dopolnila, ki lahko uravnajo nihanje in raven krvnega sladkorja.

Ali ste vedeli, da je poželenje po sladkarijah in ogljikovih hidratih lahko znak za povišan krvni sladkor? Poglejte nekaj vrhunskih nasvetov, ki vam pomagajo zmanjšati vnos sladkorja, s čimer se izognete nevarnemu povečanju krvnega sladkorja.

1. Tudi slana, kisla in grenka hrana je lahko slaščica. Veliko procesiranih in rabljenih živil vsebuje skrite sladkorje. Bodite pozorni predvsem na predpripravljene jedi, kot so juhe in omake. Odličen način za nadzor nad vnosom sladkorja v telo je, da kuhamo jedi iz osnovnih sestavin.

2. Ne začnite dneva s sladkorjem. Mufini in pecivo so polni sladkorja. Začnite dan z ovsenimi kosmiči, naravnim jogurtom, ki mu dodate oreške in semena, ali s polnozrnatim kruhom in jajci.

3. V svojo prehrano vključite krom. Pomanjkanje kroma lahko povzroči visoko raven oziroma nihanje krvnega sladkorja. Krom v majhnih količinah najdemo v zelenolistnati zelenjavi, krompirju in oreških. Skupaj z inzulinom omogoči prehod krvnega sladkorja iz krvnega obtoka v celice in pretvorbo v energijo. V moderni prehrani je zelo malo kroma, zato vam pri poželenju po sladkarijah priporočamo uživanje naravnega prehranskega dopolnila, kot je Bio-Krom ali Bio-Gluco Control.

4. Pijte navadno vodo. Skoraj četrtina dodane sladkorja v naši prehrani se nahaja v gaziranih in negaziranih pijačah, vodah z okusom, sadnih sokovih in drugih nealkoholnih pijačah.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
      Izračunaj stroške dostave