Sladkor je pomembna tema

Naše uživanje sladkorja ostaja v naslovnicah medijev.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) v novih smernicah priporoča otrokom in odraslim zmanjšanje uživanja prostih sladkorjev na manj kot 10 % celotnega energijskega vnosa. Nadaljne zmanjšanje vnosa pod 5 % oziroma ca 25 g (6 čajnih žličk) bi prineslo dodatne koristi našemu zdravju, še dodajajo.

Prosti sladkorji so monosaharidi (glukoza, fruktoza) in disaharidi (saharoza oz. namizni sladkor). V hrano jih dodajajo proizvajalci, kuharji in sami potrošniki. Sladkorje, ki so naravno   prisotni v medu, sokovih in sirupih, prav tako upoštevamo.

Trenutno je v Veliki Britaniji povprečni vnos prostih sladkorjev med 16 in 17 % dnevnega energijskega vnosa. Sedaj je čas za ukrepe.

Razsežnost sladkorne krize

Moderna prehrana Britancev temelji na predelani hrani, ki vsebuje visoke količine sladkorjev in premalo hranil, ki jih naše telo potrebuje za normalno delovanje. Dejstvo je, da je tretjina britanske populacije v pred-diabetični fazi z velikim tveganjem za razvoj sladkorne bolezni tipa 2.

Kljub temu pa so pri Pharma Nordu ugotovili, da med 90 % Britancev ne skrbi njihova raven krvnega sladkorja in tretjina pa sploh ne pozna svoje ravni krvnega sladkorja.

Zato obstaja jasna potreba po večji pozornosti do sladkorja in meritev ravni krvnega sladkorja.

Čas je, da obvladamo nacionalno sladkorno razvado

Bio-Krom je odobrila Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) za obvladovanje ravni krvnega sladkorja.

Kroma primanjkuje v moderni prehrani Britancev zelo malo, prav tako ga veliko izgublja iz hrane pri vsakršni pripravi živil. S prehranskimi dopolnili s kromom je mogoče odpraviti poželenje po sladkarijah in ogljikovih hidratih. Bio-Krom se po podatkih EFSA 10-krat bolje vsrka v črevesju kot druge oblike kroma.

Nacionalni vodja prodaje, Rasmus Henriksen, je komentiral: »Prekomerno uživanje sladkorja povzroča veliko zaskrbljenost v UK, saj sta debelost in sladkorna bolezen tipa 2 najpogostejša do sedaj, zato pozdravljamo nove smernice. Veliko predelane hrane vsebuje nevarno velike količine sladkorja in naša navezanost na čokolado in sladke prigrizke za hiter dvig energije pomeni, da imajo mnogi med nami poželenje po sladkarijah.«

»V Pharma Nordu trdno verjamemo, da lahko Bio-Krom odpravlja poželenje po sladkarijah, ki ga pogosto občutijo ljudje, ki se borijo s prekomerno telesno težo in otepajo sladkarij. Nadaljujemo z našo kampanjo, da pomagamo ljudem obvladati sladkorno razvado.«

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
      Izračunaj stroške dostave