Leto 2024: Rešena diabetična noga

Rešena pred čim? Pred amputacijo! Prvič v Sloveniji!

Gospa Dragotina je stara 87 let in je že več desetletij težji sladkorni in srčni bolnik. Skoraj deset let je že na inzulinu, na kardiokirurgiji že več operacij, by pass, zaklopka, spodbujevalnik. Toda…

Prvi dogodek: Tisto najtežje pa se je začelo zgodaj jeseni, 2023. Na več mestih so se ji na levih mečih pojavile razjede, rane, ki so se širile. Razvilo se je tudi vnetje. Rane so se združile, nastala je velika golenja razjeda 10 cm krat 7cm, rana je šla še v globino, koža je razpadla, videle so se mišice in žile, začela se je neznosna, trajna bolečina. Vsa noga je postala izjemno boleča na dotik. Tablete proti bolečini, antibiotik na antibiotik, nega, nič ni pomagalo. Cele noči je prejokala zaradi kljuvajoče bolečine. Pri diabetični nogi je to znan problem, samo slabša se. Okrog rane in povsod po goleni je koža postajala temnorjava in črna, gospa Dragotina in njen mož sta bila seznanjena, kaj je naslednje dejanje: napotnica za amputacijo noge!?
Takšnih primerov v Sloveniji je 700 na leto, vsak dan dva primera.

Drugi dogodek: V prvih dneh novembra 2023 sta oba z možem zasledila naš članek o tem, kako lahko Bio-Qinon pomaga pri negi golenje razjede pri sladkornem bolniku. Mož nas je poklical v MIC Mengeš, podrobno smo se seznanili s primerom, posredovali naše izkušnje in svetovali redno jemanje Bio-Qinona. Nismo pa še imeli primera, ko bi šlo tako rekoč za gangrenozno stanje pred amputacijo. 15. novembra 2023 je bil Bio-Qinon že pri gospe in vedeli smo, da bo vestna in prizadevna pri rednem jemanju.

Tretji dogodek: Kaj se je zgodilo? V srcu, v vsem telesu, v vsej njeni nogi, v vsej boleči odprti golenji razjedi,v sleherni celici v rani je prišlo do pozitivne energijske bilance, nastalo je več življenjske moči in vse, kar se v telesu bori proti bolezni je postalo močnejše. Tako in toliko močno je postalo, da se je tudi predgangrenozno stanje začelo umikati. Nekaj tednov smo čakali, medtem ko se je to dogajalo. Ko smo se potem spet slišali 3. januarja 2024 je mož ves vesel sporočal, da se je rana zaprla, da na robovih nastaja nova koža, da ne boli več, da žena lahko spet ponoči spi, da temna koža goleni spet dobiva normalno svetlo barvo, da je prvič po nekaj mesecih spet lahko stopila na svojo levo nogo. V MIC Mengeš d.o.o. nam je v hipu postalo jasno, kaj smo dosegli. Izjemno. Bio-Qinon je spet pisal zgodovino medicine na slovenski zdravstveni sceni.

Četrti dogodek: Ko smo bili 3. februarja 2024 pri gospe Dragotini na obisku, smo se hecali, da je prišla vizita.
Strumno nas jepričakala na svojih nogah in smo jo vprašali:
»AIi se zavedate, kajse je zgodilov našem zdravstvuz odlično nego?«
»Seveda vem,« je rekla, »nogo ste mi rešili

mag. Nikola Krstič, dr. med.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
      Izračunaj stroške dostave