“Namesto nenehnih prehladov imam več zdravja in dobro voljo”

Prišlo je boljše počutje in z njim dobra volja.

»Ob nastopih hladnega vremena sem postajala občutljiva in sem se slabo počutila. Sedaj, ko si pomagam s selenom in cinkom, so te težave izginile,« pravi gospa Judita.

»Bila sem občutljiva in vseskozi sem se zato počutila prizadeto. Nahodi in prehladi so me v močnejši ali v milejši obliki spremljali skozi vso pozno jesen, zimo in zgodnjo pomlad. Ves čas sem bila v skrbeh, kdaj in koliko me bo zdravje pustilo na cedilu,« dodaja gospa.

Ker dela kot asistentka v zdravstvenem laboratoriju, ima tako kar nekaj znanja o vitaminih in mineralih. Med drugim tudi o selenu in cinku. Zato se je hitro odločila, da ju preizkusi.

Dober tudi za zdrave nohte in močnejše lase

»Poleg težav z imunostjo, so me spremljali tudi krhki in slabotni nohti. Potem ko sem nekaj časa redno jemala selen in cink, so tudi nohti postali boljši in lepši. Sedaj so tudi veliko močnejši,« pripoveduje Judita.

»Bila sem krhkega zdravja, toda tega sedaj ni več. Opazila sem, da se je to popravilo, potem ko sem začela redno jemati tablete s selenom in cinkom,« pripoveduje Judita.

nohti

Zakaj so vaši nohti dober »kazalec večje odpornosti?«

Nohti, koža in lasje – vsi potrebujejo zadostno količino selena, cinka in ostalih pomembnih hranil. Selen ima še posebej pomembno vlogo, saj zagotavlja normalno delovanje ščitnice. Ščitnica nadzoruje številne funkcije v telesu, med drugim tudi presnovne procese, ki vpli­vajo na trdnost in kvaliteto nohtov, las in kože.

S tem, ko poznamo vpliv selena na delovanje ščitnice, vemo, da je koristen tudi za ljudi, ki imajo težave s telesno težo. Težave s ščitnico namreč lahko povzročijo povečanje ali zmanj­šanje telesne teže. Preveč aktivna ščitnica (hipertiroidizem) lahko povzroča izgubo teže, premalo aktivna ščitnica (hipotiroidizem) pa deluje obratno in povzroči pridobivanje odvečnih kilogramov.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
      Izračunaj stroške dostave