Nova zgodba o Bio-Kromu

Enostaven način za ohranjanje ravnovesja krvnega sladkorja

Je vaš krvni sladkor v ravnovesju?
Prekomerno uživanje sladkorja lahko hitro spravi krvni sladkor iz ravnovesja. Po drugi strani pa ga lahko dodatek organskega kroma pomaga ohraniti v normalnem območju.

Prebivalstvo zahodnih držav zaužije veliko preveč sladkorja različnih vrst. To je slaba navada, ki lahko poveča tveganje za inzulinsko rezistenco in sladkorno bolezen. Po podatkih Združenja za sladkorno bolezen je na Danskem približno 356.000 ljudi s sladkorno boleznijo, pri čemer ima velika večina sladkorno bolezen tipa 2, torej obliko bolezni, ki ne zahteva zdravljenja z inzulinom. Zato je pomembno omejiti vnos sladkorja, vendar to ni vedno tako enostavno.

Prednost imajo potrošniki in raziskovalci
Bio-Krom je priljubljena izbira ne le med potrošniki, ki se zavedajo kakovosti, ampak tudi med raziskovalci. To je izključno posledica dokumentirane kakovosti pripravka. Skupina raziskovalcev s Karlove univerze v Pragi je izvedla raziskavo, v kateri so udeležence naključno razdelili v dve skupini. Ena skupina je prejemala 400 mikrogramov kroma (Bio-Krom) dnevno, druga skupina pa enakovreden placebo. Študija je pokazala, da so sodelujoči v skupini, ki je jemala krom, občutno lažje vzdrževali stabilen nivo krvnega sladkorja.

Preprečuje željo po sladkorju
Razlogov, zakaj ljudje čezmerno uživamo sladkor, je lahko veliko. Lahko je le slaba navada, lahko pa se pojavi tudi kot posledica nestabilnega krvnega sladkorja. Resnično dober način za ohranjanje stabilnega krvnega sladkorja je uživanje dodatka kroma. Ko je krvni sladkor v mejah normale, pomaga preprečiti željo po sladkem in zmanjša željo po hitrih ogljikovih hidratih, za katero trpi veliko ljudi.

Podpira presnovo makrohranil
Krom je naravno prisoten mineral in element v sledovih s številnimi biološkimi lastnostmi. Poleg tega, da prispeva k normalni ravni krvnega sladkorja, krom sodeluje pri presnovi makrohranil, kot so maščobe, ogljikovi hidrati in beljakovine. Na splošno to pomaga preprečiti nihanje krvnega sladkorja, zaradi česar se je veliko lažje zadovoljiti s tremi zdravimi obroki na dan.

Velika razlika v kvaliteti pripravkov
Krom najdemo v številnih različnih živilih, čeprav v omejenih količinah. Nekateri izmed najboljših virov so morski sadeži, fižol, oreščki, meso in začimbe. Odločite se lahko tudi za prehransko dopolnilo kroma v obliki tablet. Obstaja pa velika razlika v kakovosti pripravkov, zato se splača izbrati dober izdelek s pravo obliko kroma, če želite želeni učinek.

Dokumentiran kromov kvas proizvajalca Pharma Nord
Bio-Krom iz Pharma Nord vsebuje ChromoPrecise, ki je organski kromov kvas, ki temelji na znanstvenih raziskavah. Obstaja dokumentacija, da ima ta specifičen kromov kvas znatno večjo absorpcijsko sposobnost kot druge vrste kroma, kot sta kromov pikolinat in kromov klorid.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
      Izračunaj stroške dostave