Bio-Krom

Pakiranje: 30 ali 60 tablet

Bio-Krom prispeva k vzdrževanju normalne ravni krvnega sladkorja in ima vlogo pri presnovi makrohranil (ogljikovi hidrati, maščobe). Odpravlja poželenje po sladkarijah, nepotrebno lakoto kmalu po obrokih in omogoča vzdrževanje normalne telesne teže.

Počisti
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 10,23 

Bio-Krom prispeva k vzdrževanju normalne ravni krvnega sladkorja in ima vlogo pri presnovi makrohranil (ogljikovi hidrati, maščobe). Odpravlja poželenje po sladkarijah, nepotrebno lakoto kmalu po obrokih in omogoča vzdrževanje normalne telesne teže.

Posamična tableta vsebuje
krom – 100 mcg v kvasni biomasi – 250 % PDV* 

Sestavine:
kvasna biomasa s kromom (ChromoPrecise®, aktivna učinkovina),  mikrokristalinična celuloza (polnilo), maltodekstrin (utrjevalec), magnezijeve soli maščobnih kislin (utrjevalec), smukec (sredstvo proti sprijemanju), silicijev dioksid (sredstvo proti sprijemanju), hidroksipropilmetilceluloza (sredstvo za glaziranje). Ne vsebuje glutena, sladkorja in umetnih sladil. Brez zadržkov ga lahko uživajo tudi bolniki s sladkorno boleznijo ali celiakijo. Izdelek je primeren tudi za vegetarijance.

Bio-Krom ima najboljšo biološko razpoložljivost, saj se po podatkih EFSA (Evropska agencija za varnost hrane) ta oblika kroma do 10-krat bolje vsrkava kot druge oblike.

Navodilo za jemanje
Priporočena je 1 tableta na dan. Jemati med obrokom ali po njem. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Komu ga svetujemo

  • vsem, ki imajo težave zaradi nihanja krvnega sladkorja
  • vsem, ki imajo nepotrebno lakoto kmalu po obrokih in poželenje po sladkarijah
  • vsem, ki imajo prekomerno telesno težo zaradi pomanjkanja kroma

Pakiranje
Bio-Krom je na voljo v dveh pakiranjih: 30 in 60 tablet

Raven krvnega sladkorja se tekom dneva spreminja v odvisnosti od obrokov in gibanja. Pri pomanjkanju kroma prihaja do nestabilne ravni krvnega sladkorja (rdeča črta). Z dodajanjem Bio-Kroma vzpostavimo normalno raven krvnega sladkorja (modra črta).

*PDV: priporočen dnevni vnos

Strokovna potrditev Bio-Kroma
Učinkovitost Bio-Krom™ 100 mcg tablet je uradno potrjena z izvedenskim mnenjem UKC Ljubljana in ekspertnim mnenjem EFSA.

KO za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni, SPS Interna klinika, UKC Ljubljana – izvedensko mnenje iz leta 2000:

  • Glede na znano učinkovitost pripravka in dobro prenašanje, ima Bio-Krom™ svoje mesto kot dodatek prehrani pri vseh, ki v svojih dnevnih aktivnostih prekomerno izgubljajo krom (npr. športniki in starejši), pri ljudeh z zvečano inzulinsko odpornostjo, ki že imajo sladkorno bolezen tipa 2 ali moteno toleranco za ogljikove hidrate, pri debelih osebah, pri vseh, ki se prehranjujejo s hitro pripravljeno hrano.

EFSA (Evropska agencija za varnost hrane): po 3,5 let raziskav je leta 2014 EFSA potrdila učinkovitost in varnost kvasne biomase s kromom – ChromoPrecise®:

  • oblika kroma z najboljšo biološko uporabnostjo,
  • do 10-krat višja vsrkljivost v primerjavi s kromovim pikolinatom in kromovim kloridom,
  • bistveno boljše prenašanje v primerjavi z ostalimi kromovimi produkti,
  • stabilnost koncentracije kroma v tableti do konca roka uporabe.

Pomanjkanje kroma
Krom se izgublja med pripravo hrane in potenjem, veliko ga porabimo z uživanjem slaščic. V srednjih letih in še posebej v tretjem življenjskem obdobju je vsrkljivost hranil iz črevesja slabša, kar velja tudi za krom. Osrednji znak pomanjkanja kroma je nepotrebna lakota, ki se pojavi kmalu po obroku. Znanstveno dokazano je, da nam v teh primerih primanjkuje kroma. Ob dodatku kroma v prehrano to nepotrebno lakoto in tudi poželenje po sladkarijah odpravimo ter posledično lažje vzdržujemo želeno telesno težo.

Poželenje po sladkarijah je pogost znak pomanjkanja kroma. Z Bio-Kromom ponovno do vitke linije.

Opozorila
Shranjevati pri sobni temperaturi nedosegljivo otrokom.
Uživanje odsvetujemo pri preobčutljivosti na kvas.

Raven krvnega sladkorja se tekom dneva spreminja v odvisnosti od obrokov in gibanja. Pri pomanjkanju kroma prihaja do nestabilne ravni krvnega sladkorja (rdeča črta). Z dodajanjem Bio-Kroma vzpostavljamo normalno raven krvnega sladkorja.

Dokumenti

ChromoPrecise 100 mikrogramske tablete so prehransko dopolnilo izdelano po farmacevtskem postopku.

Pakiranje:
30 tablet za 30 dni
60 tablet za 2 meseca

Ena tableta vsebuje:
Krom 100 µg v kvasni biomasi PDV/RDA (za krom): 250 %

Hranilna vrednost:
Energija 11 kJ, Maščobe 15 mg, Beljakovine 173 mg, Ogljikovi hidrati 445 mg

Slika 1: Kvasna biomasa s kromom (Bio-Krom) ima visoko biološko razpoložljivost.
Po podatkih iz EFSA* se vsrkava do desetkrat boljše kot sintetični viri kroma, kot
sta kromov pikolinat in kromov klorid.

Navodilo za jemanje:
Priporočena je ena tableta na dan. Jemati med uživanjem obroka ali po njem. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestavine Bio-Kroma:
Kvasna biomasa s kromom (ChromoPrecise®, aktivna učinkovina), mikrokristalinična celuloza (polnilo), maltodekstrin (utrjevalec), magnezijeve soli maščobnih kislin (utrjevalec), smukec (sredstvo proti sprijemanju), silicijev dioksid (sredstvo proti sprijemanju), hidroksipropil metilceluloza (sredstvo za glaziranje). Ni sladkorja in glutena.

Shranjevanje:
Na sobni temperaturi, zaščiteno pred direktno sončno svetlobo. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Rok uporabnosti je na zunanji ovojnini.

Splošna informacija:
Krom je življenjsko pomemben element v sledovih, ki ima vlogo pri presnovi makrohranil (maščob, beljakovin in ogljikovih hidratov) ter prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi.

Krom prejemamo samo s hrano. Največ ga je v mesnih izdelkih, kruhu, školjkah, pivskem kvasu in drugod, vendar priprava hrane odplavlja veliko kroma. V industrijsko pripravljeni hrani, v jedeh na žaru in v zamrznjenih živilih je malo kroma, v konzervah pa ga sploh ni.

Veliko kroma porabimo tudi z uživanjem slaščic. Nadalje izgubimo veliko kroma pri potenju, na primer pri fizičnih naporih, pri rekreaciji oziroma v športnih dejavnostih, zaradi vročega vremena poleti, v savnah denimo ipd.

Slika 2: Raven krvnega sladkorja se tekom dneva spreminja v
odvisnosti od obrokov in gibanja. Pri pomanjkanju kroma prihaja
do nestabilne ravni krnega sladkorja (rdeča črta). 

Znano je tudi to, da je v srednjih letih in posebej v tretjem življenjskem obdobju vsrkavanje hraniv iz črevesja slabše, kar seveda velja tudi za krom. Iz vsega skupaj sledi, da je pomanjkanje kroma lahko kar pogost pojav.

Izkustveno je osrednji znak tega pomanjkanja nepotrebna lakota, na primer pol, tričetrt ure po obroku. Znanstveno je ugotovljeno, da je v teh primerih manj kroma v krvi. Ko si krom dodajamo k hrani, to nadlogo odpravimo. S tem lažje in z več užitka uravnavamo svojo telesno težo, v telo vnašamo tiste količine kroma, ki jih potrebujemo za normalno presnovo ogljikovih hidratov in maščob.

Biološka razpoložljivost preparata: Vselej se tudi sprašujemo, kako se nam bo telo odzvalo na snovi, ki jih vnašamo vanj. Zelo pomembno je, da je učinkovina v Bio-Kromu naravna. To je patentirana kvasna biomasa s trivalentnim kromom ChromoPrecise® z visoko biološko razpoložljivostjo.

Pakiranje
Bio-Krom 30 tablet po 100 µg
Bio-Krom 60 tablet po 100 µg

Proizvajalec:
Pharma Nord ApS, DK-7100 Vejle, Danska.

Uvoznik in distributer:
MIC Mengeš d.o.o., PP 12, 1234 Mengeš

*PDV: priporočen dnevni vnos