Čisti česen

Pakiranje: 60 enterotablet

Čisti česen je odličen preparat, ki zagotavlja vse učinke česna, znane že iz ljudske medicine brez neprijetnega vonja po česnu.

Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 9,13 

Čisti česen je odličen preparat, ki zagotavlja vse učinke česna, znane že iz ljudske medicine brez neprijetnega vonja po česnu. Tehnološko dovršena oblika česna (enterotableta), zaščitena pred delovanjem želodčne kisline in encimov, ki vsebuje 300 mg standardiziranega česnovega prahu, od tega je 4,7 mg aktivne učinkovine aliina. Ta zaščita onemogoča prehitro aktivacijo aliina v želodcu (pretvorba v alicin), obenem pa preprečuje neprijeten vonj po česnu. Vsi znani učinki česna iz tisočletne ljudske medicine so pri Čistem česnu še bolj izraženi.

Slika: Česen (Allium sativum)

Ena enterotableta vsebuje
standardiziran česnov prah    300 mg    ni podatka za PDV*

Sestavine
ekstrakt česna (Allium sativum, aktivna učinkovina), mikrokristalinična celuloza (polnilo), kopolimer metakrilne kisline in etilakrilata (sredstvo za glaziranje), smukec (sredstvo za glaziranje), polietilenglikol 400 (sredstvo za glaziranje), silicijev dioksid (utrjevalec), magnezijev stearat (sredstvo proti sprijemanju).

Navodila
1 tableta dnevno. Tableto zaužijte celo med ali po obroku.

Pakiranje
Čisti česen je na voljo v pakiranju po 60 enterotablet.

Opozorila
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Česen ima antikoagulantni učinek. Zaradi tega iz previdnosti odsvetujemo uživanje 1 – 2 tedna pred operacijo.

Shranjevati pri sobni temperaturi nedosegljivo otrokom.

Prehransko dopolnilo

Ena tableta vsebuje:
Česnov prah 300 mg: s 4,5 mg alliina

Sestavine:
Česnov prah
Mikrokristalinična celuloza
Maltodekstrin
Kopolimer metakrilne kisline in etil akrilata
Smukec
Silicijev dioksid
Magnezijev stearat

Ne vsebuje sladkorja, kvasa, želatine in glutena.

Namembnost:
Dokazani antioksidativni učinek sestavin v preparatu.

Navodilo za uporabo:
Priporočena dnevna količina je 1 tableta. Jemati s hrano.Tableto pogoltnemo sceloma Priporočene dnevne količine se ne sme -prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestek za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Pogoji shranjevanja:
Na sobni temperaturi.

Rok uporabnosti:
Naveden na ovojnini.

Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pakiranje:
60 brezvonjskih enteričnih tablet

Proizvajalec:
Pharma Nord ApS, DK-7100 Vejle, Danska.

Uvoznik in distributer:
MIC Mengeš d.o.o., PP12, 1234 Mengeš

Utemeljitev namembnosti prehranskega dopolnila Bio-GarlicÒ
V Sloveniji je kot ČISTI ČESENÒ

Iz seznama, ki ga prilagamo, je razvidno, da je izdelek Bio-Garlic na trgu v več evropskih državah (Danska, Francija, Belgija, Nizozemska, Velika Britanija s Severno Irsko, Španija in Norveška). Za Slovenijo predlagamo tržni naziv »Čisti česen«. Naziv prinaša osvežitev na tržišču.

Z eno tableto dnevno prejmemo količine učinkovin, ki so značilne za mediteranske predele. Tableta Čistega česna je pripravljeno tako, da se vsebina sprosti šele v tankem črevesu, kjer encim alliinaza spremeni alliin v aliicin. Pridobitev pri tem je izdatna odprava značilnih vonjav, ki sicer spremljajo uživanje česna. Tableta Čistega česna prehaja namreč skozi želodec v kompaktni obliki in se raztopi šele v črevesju. Tudi to je pomembna pridobitev, saj je znano, da se precej alliina izgubi prav v želodcu.

Pokazali so, da ima učinkovina v česnu zanimive antioksidativne učinke in prav tako tudi blagodejne fiziološke učinke v srčnožilnem sistemu. Vse to je vse pripomoglo k temu, da se je preparat »Čisti česen« v tabletah po 300 mg alliina uveljavil kot prehransko dopolnilo v veliko držav v EU.