Glukozamin Pharma Nord kapsule

Zdravilo bo dostavljeno iz spletne lekarne Moja lekarna. Navedena cena je cena lekarne, stroški pošiljanja se obračunavajo skladno s cenikom omenjene spletne lekarne.

Pakiranje: 90 kapsul

Zdravilo Glukozamin Pharma Nord® za zdravljenje obrabe hrustanca.

Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 18,70 

Zdravilo Glukozamin Pharma Nord® za zdravljenje obrabe hrustanca. Zdravilo Glukozamin Pharma Nord kapsule je na voljo v pakiranju po 90 kapsul. Zdravilo se svetuje za ublažitev pri blagi ali zmerni osteoatrozi kolena.

Sestava (1 kapsula vsebuje):
Zdravilna učinkovina: 676 mg glukozaminovega hemisulfata-kalijevega klorida (1:1), kar ustreza 509 mg glukozaminovega hemisulfata oz. 400 mg glukozamina
Pomožne snovi: magnezijev stearat, želatina, titanijev dioksid

Navodilo za jemanje:
Običajen odmerek je 3-krat po 1 kapsula na dan (kar ustreza 1200 mg glukozamina). Vse tri kapsule lahko zaužijete tudi v enem samem odmerku. Jemanje je redno, trajno in brez prekinitev, saj jeo steoartroza kronična bolezen. Ne prekinjajte z zdravljenjem, saj se bodo v tem primeru simptomi bolezni vrnili.

Komu ga svetujemo:
Zdravilo se svetuje za ublažitev pri blagi ali zmerni osteoatrozi kolena.

Pakiranje:
Zdravilo Glukozamin Pharma Nord kapsule je na voljo v pakiranju po 90 kapsul.

Glukozamin v tem zdravilu je naravnega izvora. Gre za izvlečke iz lupin lupinarjev, ki jih nabirajo v ekološko neoporečnem delu Indijskega oceana nekaj tisoč kilometrov stran od obale. Zdravilo Glukozamin Pharma Nord ne vsebuje umetnih sladil. Prašek v kapsulah je brez vonja in okusa.

Podatki o varnosti Glukozamina Pharma Nord:
Na splošno se zdravilo glukozamin dobro sprejema, saj klinične študije kažejo, da je stopnja neželenih učinkov enaka kot pri placebu. Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Znanstveno potrjena učinkovitost

Reginster in sodelavci (2005)1 iz Kolaborativnega centra za bolezni gibal pri Svetovni zdravstveni organizaciji so v 10 letih v več študijah ugotovili izboljšanje simptomov (bolečina in gibljivost v sklepih) in ustavitev napredovanja osteoartroz z glukozaminovim sulfatom. Obstajajo številni dokazi, da 1500 mg glukozaminovega sulfata dnevno zmore značilno zmanjšati simptome pri osteoartrozi. Ponavadi se učinek pojavi po dveh tednih. Prihaja do zožitve sklepne špranje med stegnenico in golenico. Ti učinki so omogočili petdesetodstotno zmanjšanje števila operacij. Študije so bile izvedene na glukozaminovem sulfatu. Zaradi izjemno dinamične polemike je Reginster s sodelavci (2007)2 iz Kolaborativnega centra za bolezni gibal pri Svetovni zdravstveni organizaciji (Liege, Belgija) ponovil pregled študij po svetu. Potrdili so učinke zdravljenja z glukozaminovim sulfatom – tako v smislu simptomatskega kot strukturnega zdravljenja osteoartroz.

Vlad in sodelavci (2007)3 iz Univerzitetnega medicinskega centra v Bostonu, ZDA so v študiji z naslovom »Glukozamin proti bolečini pri osteoartrozi: zakaj se rezultati študij med seboj razlikujejo?« potrdili učinkovitost rednega in trajnega jemanja glukozaminovega sulfata. Obenem so poudarili, da se osteoartroza učinkovito zdravi le z zdravilom z glukozaminovim sulfatom v odmerku 1500 mg dnevno. V Sloveniji je Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) odredila, da lahko prehranska dopolnila vsebujejo največ 600 mg glukozamina v dnevnem odmerku, kar je dvakrat premalo za učinek. Opozarjajo, naj se osteoartroza zdravi z zdravilom glukozamin.

Reginster in sodelavci (2012)4 so v eni najbolj uglednih strokovnih revij Rheumatology International predstavili do danes najbolj celovito vlogo glukozamina v zdravljenju osteoartroze. Je pregledni članek z izjemno težo v strokovni javnosti.

Kako deluje glukozamin?
Glukozamin je naravna spojina, ki jo telo tvori kot surovi-no za obnavljanje sklepnega hrustanca. V kasnejših letih se zmanjša tvorba glukozamina, zato posledično nastaja manj hrustanca. Uživanje dodatnega glukozamina, ki se učinkovito vsrkava, vzpodbuja tvorbo hrustanca in obenem zavira njegovo razgradnjo, s čimer zavremo napredovanje osteoartroze.

Glukozamin Pharma Nord  praviloma ublaži bolečino po 4 tednih.
Glukozamin Pharma Nord učinkovito zavre drobljenje, pokanje in tanjšanje sklepnega hrustanca.
Glukozamin Pharma Nord izboljša trdnost in gibljivost v prizadetem sklepu.
Glukozamin Pharma Nord odpravlja vnetje v sklepu.

Glukozamin Pharma Nord  kapsulo zlahka pogoltnete. Lahko jo tudi odprete in stresete vsebino v tekočino ali jogurt. Ne vsebuje laktoze ali aspartama. Glukozamin v tem zdravilu je naravnega izvora. Gre za izvlečke iz lupin lupinarjev, ki jih nabirajo v ekološko neoporečnem delu Indijskega oceana nekaj tisoč kilometrov stran od obale.

Znanstveno potrjena učinkovitost
Reginster in sodelavci (2005)1 iz Kolaborativnega centra za bolezni gibal pri Svetovni zdravstveni organizaciji so v 10 letih v več študijah raziskovali izboljšanje simptomov (bolečina in gibljivost v sklepih) in zavrtje napredovanja osteoartroz z glukozaminovim sulfatom.

Obstajajo številni dokazi, da 1500 mg glukozaminovega sulfata dnevno zmore značilno zmanjšati simptome pri osteoartrozi. Ponavadi se učinek pojavi po dveh tednih. Prihaja do zožitve sklepne špranje med stegnenico in golenico. Ti učinki so omogočili petdesetodsttno zmanjšanje števila operacij. Študije so bile izvedene na glukozaminovem sulfatu. Zaradi izjemno dinamične polemike je Reginster s sodelavci (2007)2 iz Kolaborativnega centra za bolezni gibal pri Svetovni zdravstveni organizaciji (Liege, Belgija) ponovil pregled študij po svetu. Potrdili so učinke zdravljenja z glukozaminovim sulfatom – tako v smislu simptomatskega kot strukturnega zdravljenja osteoartroz.

Vlad in sodelavci (2007)3 iz Univerzitetnega medicinskega centra v Bostonu, ZDA so v študiji z naslovom „Glukozamin proti bolečini pri osteoartrozi: zakaj se rezultati študij med seboj razlikujejo?“ potrdili učinkovitost rednega in trajnega jemanja glukozamino-vega sulfata.

1. Reginster JY in sod.: Current concepts in the therapeutic management of osteoarthritis with glucosamine. Bull Hosp Jt Dis. 2005; 63(1-2): 31-6
2. Reginster JY in sod.: Current role of glucosamine in the treatment of osteoarthritis. Rheumatology (Oxford). 2007 May; 46(5): 731-5. (WHO Collaborating Center)
3. Vlad SC in sod.: Glucosamine for pain in osteoarthritis: why do trial results differ?
Arthritis Rheum. 2007 Jul; 56(7): 2267-77 (University Medical Center, Boston)

Najnovejša in doslej najbolj celovita potrditev uspeš-nega delovanja zdravila glukozamin je prišla pred kratkim, Reginster in sodelavci (2012). Objavili so jo v eni najbolj uglednih strokovnih revij Rheumatology International.

Priporočeno doziranje Glukozamina Pharma Nord
Priporočena doza za odraslo osebo je trikrat po ena kapsula na dan. Možno je zaužiti tudi vse tri kapsule hkrati. Gre za trajno jemanje. Ne presegajte dnevne priporočene doze! Vsebnik za Glukozamin Pharma Nord kapsule ima pokrov, ki ga z lahkoto odpremo.

Podatki o varnosti Glukozamina Pharma Nord
Na splošno se glukozamin zelo dobro sprejema, saj klinične študije kažejo, da je stopnja neželenih učinkov  podobna kot pri placebu. Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Proizvajalec:
Pharma Nord, DK-7100 Vejle, Danska.

Zastopnik:
MIC Mengeš d.o.o., PP 12, 1234 Mengeš

Znanstveno potrjena učinkovitost

Reginster in sodelavci (2005)1 iz Kolaborativnega centra za bolezni gibal pri Svetovni zdravstveni organizaciji so v 10 letih v več študijah ugotovili izboljšanje simptomov (bolečina in gibljivost v sklepih) in ustavitev napredovanja osteoartroz z glukozaminovim sulfatom.

Obstajajo številni dokazi, da 1500 mg glukozaminovega sulfata dnevno zmore značilno zmanjšati simptome pri osteoartrozi. Ponavadi se učinek pojavi po dveh tednih. Prihaja do zožitve sklepne špranje med stegnenico in golenico. Ti učinki so omogočili petdesetodstotno zmanjšanje števila operacij. Študije so bile izvedene na glukozaminovem sulfatu. Zaradi izjemno dinamične polemike je Reginster s sodelavci (2007)2 iz Kolaborativnega centra za bolezni gibal pri Svetovni zdravstveni organizaciji (Liege, Belgija) ponovil pregled študij po svetu. Potrdili so učinke zdravljenja z glukozaminovim sulfatom – tako v smislu simptomatskega kot strukturnega zdravljenja osteoartroz.

Vlad in sodelavci (2007)3 iz Univerzitetnega medicinskega centra v Bostonu, ZDA so v študiji z naslovom »Glukozamin proti bolečini pri osteoartrozi: zakaj se rezultati študij med seboj razlikujejo?« potrdili učinkovitost rednega in trajnega jemanja glukozaminovega sulfata. Obenem so poudarili, da se osteoartroza učinkovito zdravi le z zdravilom z glukozaminovim sulfatom v odmerku 1500 mg dnevno.

V Sloveniji je Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) odredila, da lahko prehranska dopolnila vsebujejo največ 600 mg glukozamina v dnevnem odmerku, kar je dvakrat premalo za učinek. Opozarjajo, naj se osteoartroza zdravi z zdravilom glukozamin.

Reginster in sodelavci (2012)4 so v eni najbolj uglednih strokovnih revij Rheumatology International predstavili do danes najbolj celovito vlogo glukozamina v zdravljenju osteoartroze. Je pregledni članek z izjemno težo v strokovni javnosti.